Readers

Thursday, June 30, 2016

Ubat cergas minda homeopathy

Salam...

hari ni rasa nak share lagi satu produk homeopathy yang sangat bagus...this called ubat untuk bagi minda cergas..dari bayi sampai orang tua pun boleh makan...kitaorang mase kecik2 pun bapak aku bagi makan ubat ni especially dekat2 time nak exam..ubat ni bagi ransang minda..bagi kuat daya ingatan..so bila study tu mudah lekat kat otak...ni untuk student la..if untuk orang tua pun boleh..sebab kan kita makin tua makin mudah lupa..so ubat ni membantu sangat...


dua botol ni kira 1 set..memang kene makan 1 set ok
ni cara makan dia
cara-cara penggunaan akan diberi sekali semasa pengeposan / COD...if tak faham pape boleh tanye ye..so far memang ramai orang amik ubat ni...especially ibu bapa yang ada anak yang agak lambat sikit pembelajarannya..lepas makan ubat ni, cuba study...insyaAllah dapat membantu...kita iktihar...selebihnya banyakkan berdoa...

okay..kat sini aku nak jawab soalan2 yang biasa sangat orang tanya...

ada kesan sampingan tak?
- ubat homeopathy ni natural ingrediants...so tiada kesan sampingan...

ada sijil KKM tak?

- semua produk homeopathy tidak memerlukan sijil KKM kerana ianya bukan sejenis produk kecantikan / kosmetik / supplement. Berikut adalah sedikit petikan dari Berita Harian yang telah menjawab persoalan ini sejak dahulu lagi...


Ubat homeopati tiada kesan sampingan
Berita Harian, Sabtu – 20 Februari 1999
Kuala Lumpur (Malaysia) – Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD), Kementerian Kesihatan telah membuat keputusan mengecualikan ubat homeopati daripada didaftarkan dengan Kementerian Kesihatan. Keputusan ini dibuat kerana bahan aktif tunggal yang terdapat dalam ubat homeopati adalah bahan yang sudah diproses mengikut kaedah homeopati dan tidak mengandungi bahan molekul ubat, jadi ianya tidak mengandungi bahan kimia dan kesan sampingan.

Sumber pertikan artikel: Akhbar Dr perubatan homeopati

berapa lama kesan boleh nampak?
- kalau diamalkan secara konsisten & mengikut aturan yang diberi, insyaAllah boleh nampak kesan awal..terutama anak-anak jarang mengantuk apabila belajar, mudah menerima apa yang diajar, mudah ingat dan seterusnya boleh lihat perkembangan result exam mereka...tapi pastikan ada ulangkaji..jika harap ubat semata-mata memang la tak boleh ye...

bayi boleh makan?
- boleh..dari bayi seawal 6 bulan sehingga orang tua...tak ada masalah nak makan

ada testimoni tak?
- yang ni selalu juga customer dok minta...maaf lah..saya sebenarnya tak menyimpan testimoni2 yang customer beri...sebab saya bukan nak meniaga ubat ni..cuma membantu pada yang memerlukan...jadi saya tak ada masa nak fokus menyimpan segala feedback yang customer lain beri..

berapa lama bertahan 1 set ni?
- kalau anda ikut aturan..memang boleh tahan lama..kira-kira 6 bulan-12 bulan kerana dia 2 botol..makan pula jarak2 10 hari...

ada berapa biji setiap botol?
- bijinya jenis halus2 kecil macam biji sagu tu..so memang beribu ada dalam botol tu...isi kandungan paras sama macam dalam gambar..itu lah sukatannya...

ada pantang larang tak?
- ye, ada...pantang larang diberi sekali dalam arahan penggunaan..basically, homeopathy produk harus dijauhkan dari bau-bauan yang kuat tidak kira wangi atau busuk..seperti minyak wangi, spray nyamuk dan sebagainya...selain itu, tidak boleh mengambil minuman berkafein & makanan yang masam kerasa ia mengganggu kesan ubat tersebut...selain itu, letak ubat di tempat yang jauh dari cahaya matahari, elak letak di tempat berelektronik macam atas TV, atas peti ais dan sebagainya...

ok...rasanya ni sahaja perkongsian kali ni..if ada pape pertanyaan boleh terus watsapp saya ye...

Ubat cergas minda homeopathy
1 set 2 botol - BRN 006 & MEM 006
1 set berharga RM45.00 tak termasuk postage
postage RM7.00s / RM10.00ss

untuk pembelian:-
watsapp / sms sahaja
014-9499204 - erza

2 comments:

  1. Hello Everybody,
    My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

    BORROWERS APPLICATION DETAILS


    1. Name Of Applicant in Full:……..
    2. Telephone Numbers:……….
    3. Address and Location:…….
    4. Amount in request………..
    5. Repayment Period:………..
    6. Purpose Of Loan………….
    7. country…………………
    8. phone…………………..
    9. occupation………………
    10.age/sex…………………
    11.Monthly Income…………..
    12.Email……………..

    Regards.
    Managements
    Email Kindly Contact: urgentloan22@gmail.com

    ReplyDelete
  2. Selamat pg
    Apa kandungan nya tuan homeopathy

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...