Readers

Tuesday, May 5, 2015

Bercuti di Port Dickson

Salam...

hari tu kan cuti lama...so hubby dok tanya la aku ni ada plan nak gi memane ke..memula tu memang ade plan nak ajak berjalan2...cuma lokasi tak tau lagi ke mana..tapi fikir balik macam malas pula nak berjalan2...but at the end...................setuju nak berjalan2...hahahah...pening tak ada wife macam aku ni?? kih3x...al-maklumlah...aku sebenarnya letih sangat 2-3 menjak ni...seharian di pejabat...banyak sangat kerja & task nak kene handle..nak kene siapkan on-time plak tu...especially menjelang perlaksanaan GST ritu, memang kelam kabut la...nak tukar system..nak ubah procedure...nak ubah itu..ini...aishhh~~ balik kerja pula, nak urus hal umah tangga..hal anak2..hal makan, minum, pakai suami & anak2...memang letihhhhhhh sesangat2...huhuhuuhuh.. tu je sebab utama aku mohon cuti 2 hari..nak get full rest!! (^,^)



bila last minit decide gi berjalan...aku pilih lokasi dekat2 aje la..saje pilih port dickson (PD).. dah lama tak pergi sana... kebetulan tengok ada promosi waterpark... tu yang terus booked.. eheh... terlupa pula yang si zafran ni takut main kat waterpark..adeh!!! (~_~)

actually weekend tu we all balik kampung...first time balik bermalam bawa zhariff...alhamdulillah tak meragam...cuma zafran pula tetiba demam hari sabtu malam tu..risau gila...aishh~~ dipendekkan cerita, ahad malam sampai melaka...malam tu siap2 packing nak gi PD...lebih kurang kol 1+ pagi baru tidur...penat hokey!! hahaha...

esok tu gerak dalam kol 11 pagi..sampai sana terus check in...pastu gi cari makan kat luar...lepas dah kenyang baru angkut barang masuk bilik..lepak2...bagi zhariff makan...pastu si zafran ni dah tak sabar2 ajak turun kat kolam...siap tarik kerusi, panjat kat tingkap tu tengok kolam...aduyai....


last2 turun la dalam kol 3 petang camtulah walaupun cuaca masih panas...mama redha kulit "burn"...adeh!! sekali tu...sampai depan kolam terus nangis cakap tak nak mandi kolam...tak ke bengang aku dengan hubby...sabar jela anak manje sorang ni...punya la nangis macam kena pukul...huhuuhuh...last2 aku bawak zhariff mandi...hubby dok terjun gak la...since we all pergi sana hari bekerja..memang lapang gile woi....takde sape...syiok tahap gaban sebab rasa theme park tu we all yang punya..kau nak jerit ke..nak lari sane sini ke..nak dok santai kat celah mana pun takde sape heran...HAHAHAHAH.....


zafran cekal dok tengok je...ade la hubby dok dokong dia jap masuk kolam..aku plak bawak dia main gelongsur tu...tapi memang dia nangis la...hahahah...last2 tak paksa dah..biar je dia dok perhati dari atas...zhariff komain suka..kaki tendang2 air..kepala tunduk komain lagi..nak tengok dalam kolam tu..agaknye dia rasa pelik kot terapung2 dalam air tu...hihiihi...first time for him...


dalam kol 5 camtu lah we all naik kat bilik...mandi & siap2 gi jalan2...hotel ni dah dekat dah dengan teluk kemang...kengkonon nak jalan2 kat gerai2 yang ada...sekali time we all pergi tak ada pun...x sure la sebab hari bekerja ke..or sebab dah petang sangat...last2 jalan2 & makan kat pekan je...


pagi tu bangun lewat...siap2 & terus check-out...percutian singkat tapi seronok... 

another good memories for us to keep deeply...(^^,)

sila abaikan mata kuyu itu..mengantukkkkk~~

 

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...