Readers

Thursday, April 3, 2014

last weekend story

Salam...

haa actually last weekend busy gile...konon hari sabtu nak settlekan goodies wedding adik aku..nak kemas rumah..basuh baju...basuh cadar...banyak gila baju sebab zafran asyik muntah2...asyik dok salin baju..salin cadar..salin kain buaian...hohohoh...dia dah baik demam cuma tu la..batuk still ada...bila batuk banyak kali..dia loya...dia muntah la...harap cepatlah recover....sedih tengok bila dia batuk teruk tu... ~,~
tapi plan semua tak menjadi..pagi tu lepas sarapan dengan zafran tetiba hubby call...dia cakap nak pergi hospital...suruh aku siap2, kejap lagi dia datang jemput aku..serius terperanjat...terus tanya siapa warded..dia cakap biras aku keguguran...lagi terperanjat...terus siap2 kan zafran...packing barang2 keperluan zafran..pastu hubby sampai dengan baju kerja dia..dengan muka kusut...huhuhuuhuh...terus rushing pergi hospital muar...kesian gila...dah la 1st baby...kandungan baru 7 minggu...pucat gila muka masa lawat dia ritu..hopefully dia tabah dengan dugaan Allah S.W.T bagi...insyaAllah..ada rezeki nanti....



balik dari hospital hubby rushing hantar aku balik umah MIL..then rushing pergi kerja balik...petang pula hujan lebat...kesian hubby balik kerja kena hujan...rushing balik melaka sebab malam tu my SIL buat birthday celebration untuk abang aku...in advance sebab birthday dia jatuh pada hari bersanding adik aku kat umah perempuan nanti...kih3x...memang terkejut la muka abang aku..kitaorang semua berpakat cakap nak celebrate birthday adik aku..tup2 tengok kek nama dia...semua jerit2 gelakkan dia...zafran plak tercengang2 je...first time kot dia tengok sambutan birthday..kih3x...
  
zafran sibuk interprem sekali
dia pun terkejut gak...ahahahah (^^,)
suka tengok diaorang ni...loving couple gitu...ahahah...then, esoknya (ahad) plak..pagi2 dah bangun...pergi umah kitaorang..hubby ajak basuh rumah...terpaksa bawa zafran sekali sebab my parents busy keluar menjemput untuk wedding adik nanti...

kesian gila la kat hubby...dia basuh 1 rumah ni sorang2 aje..hajat hati nak tolong...hubby tak bagi...preggy katanya...tapi aku insist nak buat juga...at last dia cakap tolong sembur2 je la (dah geram ngan aku la tu..kih3x)..berus2 & sental menyental semua biar dia buat...tapi last2 nak tolong sembur pun susah sebab zafran nangis2 nak berkepit je dengan aku...kesudahan dapat la tolong sikit gila kot >,< tu pun sebab mula2 zafran syiok main air...time tu jela dapat tolong...tapi sekejap je..pastu bila ada buih dia macam geli...terus nak minta dokong aje...huhuuhuhu

spageti in the making (>,*)
at the end tak sempat abis pun...baru basuh basic je...nanti lenkali basuh & bilas lagi sekali..lagi 1 bilik tak cuci langsung pun sebab barang2 semua letak situ...tak tau la bila lagi nak basuh rumah...huhuuhu...petang sampai rumah around 3++ pm...perut aku memang lapar gila...terus masak spagetti...zafran pula tidur..hubby rushing siap2 coz dia masuk kerja petang...packing lauk untuk dia..pastu ngapppp~~~ 
 
SIAP!!!
Spageti Bolognese ~ Favourite all the time (^^,)

burpppp!!! alhamdulillah kenyang...rehat2 jap dalam 10 minit lepas tu baru la boleh buat apa yang di plan since sabtu...serius penattttt tahap gaban!!!!


korang doakan majlis berjalan lancar okay...bye~~ 

3 comments:

  1. saya y bc pon penat kak... padat sgt aktiviti tu..ke hulu ke hilir... hihi

    ReplyDelete
  2. padatnye jadual eirza..have a good rest k!

    ReplyDelete
  3. :) jangan letih2 sangat ye.. take care

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...