Readers

Friday, March 14, 2014

mimpi pelik semasa hamil? apa maksudnya?

Salam...

haaa korang pernah tak? sebenarnya malam tadi first time aku mimpi yang bukan2 sepanjang mengandung kali ke-2 ni...bila diingat2 balik..time mengandung zafran lagi banyak aku mimpi pelik2...walhal setiap kali sebelum tidur dah baca doa..huhuhu...pernah gak sampai menangis sebab takut dengan mimpi...hohohoho...


macam masa zafran dulu, aku selalu mimpi yang berkaitan dengan hubby...hubby tak suka aku la...hubby kahwin lain laa..hubby tolak aku masuk gaung la...hubby tolak dari dalam kereta time berjalan la..macam2 la..semuanya bad story...sob3x...bila cite kat hubby, dia gelak je..langsung tak serius..cis!! tapi dia tunjuk lebih caring and it's made me feel safe & secured gitu...eheh..ngade kan? symptom orang mengandung perhaps?? ceh alasan..ahahah
 
well...ada juga sekali tu, aku mimpi zafran keluar dari perut masa tengah scan...tiba2 keluar tapak tangan..top2 keluar je dari perut...yang pelik aku tak rasa sakit langsung..siap menjerit gembira panggil hubby cakap baby dah keluar...kahkahakah...serius lawak bila ingat balik...
so tadi saje je la google2...mana la tau orang lain pun ada pengalaman serupa ye tak...eheh...rupa2 nya baru aku tau memang normal mimpi pelik2...mimpi bukan2 time mengandung ni...semuanya berkaitan dengan perubahan hormon ketika mengandung...dikaitkan juga dengan emosi yang ibu mengandung rasakan...at the end reflect ke alam mimpi...contoh, kalau mimpi macam aku tu...(bad2 pasal suami)...kemungkinan disebabkan kegusaran atas perubahan fizikal badan..kurang kenyakinan dan risau suami kurang minat kat diri disebabkan perubahan fizikal tu...fuhhh!!! am I?? tak ingat la pula ada risau pasal ni semua..ahahhahah

then pasal mimpi anak tiba2 keluar dari perut...anak keluar dah besar...anak keluar tanpa rasa sakit...semuanya kemungkinan berkaitan dengan kegusaran fikirkan kesakitan semasa bersalin...oooo yang ni mungkin betul kot...sebab dulu memang worried sangat fikirkan nak bersalin nanti camne la...eheh..ada juga pendapat cakap anak tiba2 keluar dari perut tanpa rasa sakit petanda kita akan bersalin secara pembedahan...okay ni betul...kebetulan??? huhuuhuh

 
cara tangani if stress dengan mimpi2 korang? yela mana tau ada yang berulang2 mimpi yang sama ke kan...korang share la dengan pasangan...dengan ibu ke..dengan orang terdekat..at least kurang sket bebanan yang dirasai...ni pendapat aku la..sebab aku selalu gitu..kalau stress x suka simpan sorang2...mesti nak cite...tak kisah la kat sape...kadang2 cite yang same dok ulang banyak kali...sampai hati puas...nasib baik tang ni hubby dah paham sangat...ahahhah...

lagi satu tips untuk jiwa rasa tenang je...sambil buat kerja pasanglah alunan2 ayat2 al-quran...aku suka dengar alunan suara / bacaan dari Sheikh Mishary Alafasi...merdu dan mendayu2..terasa sampai ke jantung gitu...time zafran dulu selalu pasang kat opis..time nak tidur...especially if hubby kerja waktu malam..tu la peneman tidur aku... (^^,)

aku banyak download kat SINI
try la..it's really work on me
mana tau korang pun same kan
chill!!!

1 comment:

  1. Assalammualaikum...saya sarena merupakan agen kasturi bidara. Kepada sesiapa yang mempunyai tanda-tanda seperti di atas untuk sebagai rawatan alternatif boleh hubungi saya di 0167684878.

    Kasturi bidara baik untuk sesiapa yang mempunyai masalah sihir,saka dan gangguan sebagai rawatan alternatif.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...