Readers

Thursday, March 13, 2014

2nd check up



Salam...

semalam buat 2nd check-up with the same doctor...alhamdulillah...baby membesar dengan baik..heart beep pun okay..cantik..consistent aje..lebih kurang 140 degupan/minit...kalau tak silap pendengaran aku la..hua3x...rasa bahagia sangat2 dengar doctor cakap macam tu...so doctor dah confirmkan follow 1st check up punya EDD (expected due date) iaitu 11 October 2014..fuhhh same month dengan zafran tu...hubby sempat bisik..."pandai kita setting"..cehhhhhhhhhh!!! ahahhaha...okay sila abaikan lawak itu...huhuhuhu..

9 weeks 3 days

actually kan aku ada terfikir nak try another doctor kat hospital pantai..yela korang tau2 jela melaka ni bukan bandar besar mana pun..kat sini just ada 3 je private hospital...putra specialist (which is tempat aku bersalinkan zafran), hospital pantai dan mahkota medical centre...tapi antara 3 hospital ni...hanya pantai dan putra je yang ada doctor perempuan muslim...bukan apa..kalau boleh kali ni tak nak doctor lelaki yang buat check up mau pun sambut kelahiran anak aku...dulu masa zafran, yela..kurang sikit ilmu pengetahuan...tak tau pun haram...but now since dah tau..dah aware...dah alang2 bersalin kat private, why not cari yang halal..

kalau kat GH dah confirm la tak boleh choose doctor kan...nasib la kalau time tu dapat doctor lelaki ke perempuan ke..paling tak redha bab "seluk2" untuk check bukaan rahim...wei x dapat bayang doctor lelaki buat camtu kat diri aku...sedangkan time scan zafran dulu pun aku segan2...yela nak scan kan kat pangkal rahim..macam mana pun akan selak kan...arghhh malas cite la bab ni...sape penah scan paham la..dulu aku segan2 sampai doctor tegur..huhuhuuh

masa first check up ritu dengan doctor putra ni, aku memang rasa tak best la..rasa doctor tak mesra alam..rasa macam dia nak cepat2 je check aku...macam malas layan aku...so ada lah terfikir nak tukar ke hospital pantai...tapi gagahkan diri gak pergi kali kedua and this time aku tak mau pergi hari isnin..sebab tu tukar semalam..eheh...aku fikir kalau 2nd check-up pun sama macam yang first, memang tu last la aku jumpa dia...hue3x...luckily different..so assumption aku betul la..maybe first check-up tu ramai sangat umat, doctor jadi kurang mesra & nak cepat2 abiskan consultation...doctor also a human being right? huhuuhuh...

this time, doctor baik sangat...and pay attention to what i'm asking for..also explain panjang lebar..so aku rasa berbaloi la juga kena bayar mahal2...huhuuhu...nasib baik company hubby boleh claim expenses..taklah terasa sangat...eheh..

Kiri - 7 weeks 3 days | Kanan - 9 weeks 5 days
baby bump dah makin nampak
ohohohoh (^,^)


Q.S.25 (Al Furqan) ayat 74 :
”Ya Tuhan kami, anugerahkanlah kepada kami dari isteri-isteri kami dan anak keturunan kami penyenang hati (keturunan yang baik), dan Jadikanlah kami pemimpin bagi orang-orang yang bertakwa”.

amin ya rabbal al-amin

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...