Readers

Friday, June 3, 2011

aku x suke!!

aku senaraikan sikap2 laki yg aku xsuke...huhuuhuhu...bkn ape..lately ni ade la laki2 yg menjengkelkan aku...prasan dh la 1 hal...pastu ckp cam bagus benor...meh aku plak senaraikan prangai laki yg aku meluat...sume org xperfect...aku pun byk prangai xelok yg patut diubah...slow2 la der...tp senarai bwh ni mmg ler prangai laki yg aku xsuke...meluat mak nyah....xleh nk wutpe la....huhuuhuuhuhuh...cer bace...cer bace...PEACE NO WAR!! (^^,)




1. MENINGGIKAN SUARA/CAKAP KASAR

Aku paling benci bile lelaki tinggikan suara kat aku terutamanya tanpa sebab or tanpa salah pape...or dgn erti kate lain mcm saje nk tunjuk 'berkuasa'...kadang2 boleh ilang rs hormat bile lelaki ckp kasar kat sesorang pompuan tu...aishhh...benci org yg xtau respek others (~,~)



2. PANAS BARAN
Aduhai… masalah yang blh timbulkan fobia kat sorang pompuan ni bila dapat bf yg panas baran. Pantang silap sikit, mahu dihambur segala kemarahan dia...langsung xreti kawal diri...then mula la ckp kasar...bahasa kasar...ade gak kesilapan tu punce dari diri dia sendiri tapi tetap nk menyalahkan orang lain..Setakat kena tengking blh la lagi diterima walaupun bengkek je dlm ht tp klau dh siap nek kaki tangan and sepak terajang bagai?? erm...malang ler nasib...klau nak sepak terajang tu, cari ler org yg sepadan ngan korang...jgn ler nk tunjuk macho and ganas korang tu dgn kaum yang lemah bro! Mane plak pegi sifat t/jawab and kepimpinan yang ada? Cuba-cubalah kawal kerana setiap dari kita ada barannya, cuma kena pandai-pandai ler nk kawal. Kalau dah tak terkawal sangat, tak payah bercintalah der...senang abis cite....


3. MENIPU


Haa ni lagi satu sikap yg plg selalu lelaki suke buat...suke sgt menipu or beri alasan yg tak munasabah... padahal kdg2 terang2 dia dh kantoi tapi ttp xnak ngaku and sanggup create story lain utk cover penipuan dia...ketahuilah lelaki2 ni sume..pom ni ade 1 kelebihan yg tuhan kurniakan iaitu they have a strong sense...biasanya dia bole kesan or dpt rs yg that guy sedang menipu dia...tp normally cam aku ni...aku xsuke tanye...biasanye dh tau diam kan je n tgk sejauh mane dia akan menipu kt..then we can know them better...also can easily trace dia kalau menipu lagi in future...huhuhuhuuhhu..(actually that was my father's idea..men know better about men kan..ahakz!!)


4. PUTAR BELIT

Erm yg ni aku realise berdasarkan pemerhatian aku pada org laki di sekeliling aku...sume2 la yg aku kenal termasuk mmber2 rapat...adik beradik ke...mr.right ke or mane2 lelaki la yg aku kenal..diaorg ni kebanyakkannye pakar dlm memutar-belitkan kenyataan walaupun ternyata sememangnya diaorg lah yang bersalah. Bagi diaorg, putar belit ini tak mengapa asalkan kite percaye alasan tu and then diaorg ni akan terlepas dari kesalahan sendiri. Kalau betul korang ni sygkan pasangan korang..betul2 cinta kat diaorg...bnde camni pttnye x berlaku sbb cbe pikir apa akibatnya kalau pasangan korang tau juga tipu helah korang suatu hari nanti. haaa...kalau korang tak pandai menyelamatkan keadaan, melepaslah! sebaiknya jujurlah pada pasangan dr awal...org pom ni marah xlame...at least klau korang jujur...dia akan lebih respek kat korang...caye la..cehwah...erk betul tau...tu klau aku la...eheheheh


5. PENTINGKAN KAWAN-KAWAN

Woooo...yg ni mmg aku bengang...plg bengang klau pasangan ni lebih2kan kawan2 dr dia...aduhai...korang klau betul serius dgn sorang pompuan tu...mmg nk kawen dgn dia...jgn la ketepikan dia and then lebih2 kan kawan2 korang...kdg2 tu sanggup batalkan date or janji korang semata-mata nk tgk bola ke..men badminton ke..or kdg2 just sbb nk gi minum and lepak2 aje dgn kwn2 korang...erm skali skala bolehla der...tp kalau memanjang je asyik kawan...kawan...dan kawan...lame2 bek korang kawen je ngan kwn korang tu...kan senang.... Apa guna bercinta kalau dh camtu gayanya? Kalau ada masalah plak, kwn2 sebagai tempat mengadu dgn alasan x sesuai cite dgn pasangan korang. Aishhh....klau dh korang yg pilih dia sebagai teman idup, or maybe satu hari dia gak yg jadi isteri korang, haaa takkanlah korang asyik nk merahsiakan sesuatu dari dia kan. Tak eloklah wut camtu, nanti dia mesti rs seolah-olah diri dia dah x penting buat korang...cbe klau dia wut camtu...ape korang rs? huhuuhuhuhu....ke mmg xkisah?? alamak...payah gak klau camtu...klau btul xkisah...maknenye korang xla betul2 syg gf korang tu...maknenye dia ade ke x ke...xde beza utk korang...aishhh kesiannye klau camtu....huuhuhuhuuh



6. MAIN KAYU TIGA / CURANG

Pergh bab main kayu tiga ni ler masalah paling besar dlm satu2 hub. Walaupun dah ada gf, korang ssh nk setia. Apatah lagi kalau digoda, terus disambar tanpa mempedulikan perasaan gf..pergh mmg sentap klau dpt tau...korang pandai plak sakit ht klau gf korang layan org len...tp korang sndiri mudah jatuh ati or beralih arah...pergh xbek bro wut camtu kat gf korang...klau rs msih lom final feeling korang tu...maksudnye rs msih rs nk pilih2 lagi...jgn ler couple ngan gf korang tu...kwn2 je dulu ramai2...pastu br wut pilihan...haaa camtu kan lebih molek...ni gf nak..pastu pom len pun nak...jgn ler tamak sgt bhai...adil la sket ok...


7. CEMBURU BUTA

Erm orang kata cemburu tandanya sayang kan, tapi kalau cemburu tak tentu pasal dan memanjang jer cemburu, tentu rasa xselesa gak. Agaknya lelaki yang kuat cemburu ni takut gf dia terlepas ke tangan kumbang lain kot..korang kene ler ingat, bukan semua pompuan tu suka bfnye kuat cemburu. Tapi, ada gak sesetengah tu suka bila bf dia cemburu sbb seolah-olah cam sgt syg and hargai dia...tp bg aku jgn cemburu buta sudahlah, malas jugak nak layan kdg2...pastu dh cemburu buta menuduh tanpa usul periksa...mengamuk2 xnak dgr explaination plak...pergh yg tu lagi sentap bro...jgn la tunjuk sgt yg korang tu cam berkuasa sgt plak...kawal2 sket feeling baran tu ok...lets make girl respect u based on how u manage the situation or problem...sok2 korang kan nk jd ketua keluarga kan...kne la tau camne nk handle problem dgn bek =)



8. KAKI MEROKOK

Bhai...Ini satu gi sifat kaum lelaki yang melemaskan pompuan (terutama aku ler...keh3x)...mane taknye... asyik nk berasap sana sini, nek lemas dgn bau dan asap rokok korang ni. dah ler tu...abis baju2..rambut...beg... segala nye melekat dgn bau rokok korang..alamak der...penin oi smpai nk pitam dibuatnye...busuk!!! korang tau x..pompuan ni suke bnde2 yg cantik..yg wangi2...yg kemas2...yg xselekeh2..pndek kate yg cantik2 la..sbb pompuan dh dicipta camtu...beauty and women...selari ok der...erm dah tu dlm sehari kdg2 bole habis sekotak rokok. tu mujur klau sekotak..kdg2 bole beli lagi sekotak...mak aiii...juling biji mate nengok! Klau habiskan duit dgn mkn benda berfaedah takpe ler jgk kan, ni x… asyik nk menyedut asap busuk yg x sihat tu. Klau asap tu bw kesan pada diri sendiri jer takpe ler jgk, ni siap bole bg kesan pada orang sebelah gak tau. Kadang2 tu gf korang tegur bukannya apa, dia sayangkan korang tau x...dia xnak korang ni skt2 sok2 pas kawen ngan dia...klau korang skt...or meninggal sbb byk sgt isap rokok...haa sape yg sedih...bini korang gak kesian tnggal sorang2 dah tanpe korang...lagi klau aku..pergh xsnggup ar tgk laki aku isap rokok sambil men or dokong anak aku...pergh siap ar...jgn nk sentuh2 anak aku time merokok....huuhuhuhuuhuhuh..(wish mr.right cpt la benti merokok...doa sgt2...huuhuhuh)



9. KURANG BAGI PERHATIAN

Erm org slalu ckp lelaki ni kadang2 suka bertindak sambil lewa jer and krg bagi perhatian x kira ler dlm apa jer urusan...betul ke?? Tapi klau urusan berkaitan dgn diri dia sndiri...cepat plak laksanakan..klau ttg gf korang...wut bodo je...tp berjanji pandai plak...erm sbnrnye pompuan ni bkn ler nk korang bg perhatian smpai 24 jam kat dia...tp ckup ler klau korang ni amik tau hal idup susah senang dia tu...sbb dh naturality pompuan ni mmg suke bermanje and dimanjekan...jgn ler plak korang nk herdik dia ckp ngade2 plak kan...bkn 24 jam pun dia mntak dilayan...klau korang bole peruntukkan masa smpai 3-4 jam gi memancing...3-4 jam lagi gi minum and lepak2 dgn mmber2...ape la slhnye peruntukkan dlm 5-10 minit je call tanye kabar...ssh ke?? then klau pompuan tu ckp sumthing...tlg laa bagi perhatian sket...ingt dia men suke2 je ke nk ckp ngan korang perkara tu...msti sbb dia anggap korang penting la dia share mende tu and tanye pndapat korang...aiii penin akak ni nk terangkan dik...cenggitu la lebih kurang...ahahahahha....



10. KUAT KOMPLEN


laki yg kuat komplen ni pun rimas gak kepala lutut nk layan...tu tak kene...ni tak kene...tu tak bole..ni tak bole..dah kuat komplen..kuat plak ngongkong...erk penin mak ni nyah...~~ klau jupe tu..dr hujung rambut smpai ujung kaki dia komplen..stail rambut or tudung la...baju yg gf dia pakai la...seluar tak kene la..kasut la itu la..aiii pendek kate asal jupe ade je bnde nk komplen...xkene kat mata dia...der...dh cermin diri dulu ke sblum nk komen2 kaw2 tu??? korang tu smart sesangat ke? stylo sgt ke nk gf korang camtu...klau seiring xpe la jgk..ni nk gf meletop2 stylo..tp korang sndiri selekeh...pe kes bro??? cer jgn kuat sgt komplen tu..cer rilex..cer rilex sket...eheheh...tegur xsalah...tp biar kene pd tempatnye...tegur utk kebaikkan xpe..tp klau sume komplen...tu mmg nk kene la...kan bek korang terime je dia seadanya...dh korang kenal dia pun dia camtu kan...then dh bersame nape nk tukar2 dia..dah klau dia suke pkai beg simpang...xpyh ler nk pakse dia pkai handbeg...cthnye la kan....eheheh...nnti cnfirm dia xselesa n rs xconfident sbb dia xbiasa dgn cara tu...biar la dia jd diri dia seadanye...ok bhai???


11. PENGOTOR

alamak aiiii...ni ha ade la kan segelintir org laki ni ssh nak sedar diri korang ni ada yang pengotor...especially bab2 meludah ker or uang kahak merata-rata... uwekkkk!!! then ade gak yg jrang bsuh suar smpai bau cam sampah...then xpkai deodarant n mcm2 g smpai badan bau cam 100 hari xmandi...xrs segan ke camtu? plak tu ade ht nk komplen2 gf korang..nk dia cantik2 utk korang...tp korang sndiri penampilan wut gf korang xselera je tgk...bagi adil sket la der...klau korang nk gf korang cantik...wangi...kemas...pompuan pun camtu gak...jgn ler slekeh nau smpai hilang selera ni haa...ssh nyah mak nk terang lebih2...kang ckp mak ni cerewet plak...wakakkakaka 






~~ ni je la yg mak smpat pikir kan nyah...mak ni bkn ape...rimas tau x..rimas dgn ko tu...cer jgn byk cengkadak...kang gf tinggalkan ko br ko tau....bersyukur la dgn ape yg kt ade...bek buruk pasangan same2 la tanggung and cube berubah ke arah yg lbh bek..mak ni pun byk bnde nk kene betulkan nyah....yg pnting mak xla mcm ko keje nk komplen org je cam ko bgus benor...ni baru mak nk laser sket sbb mak panas tinge dgr suara ko nyah...kebanyakkan yg mak xsuke ni ade kat ko...gf ko dh bole trime ko dh ckup bek nyah...ko ingt sume pom leh trime ko cam gf ko ke?? klau mak...aiiii mintak jauh la nyah....tu pun ko ade ht nk curang gi...bw2 ler berubah...seblum yg xdikejar xdpt..yg dikendong berciciran..adios nyah...mak bkn nk gado..mak menegur sket je sbb tgk ko dh "lebih" nyah...peace no war ~~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...