Readers

Friday, May 20, 2011

decide!!

keputusan yg sgt berat...semalam aku telah buat satu decision yg aku rs plg berat utk diputuskan....(~,~) selepas berbincang dengan pendaftar dan bos aku...aku buat keputusan untuk terima ofer MSTS dan kembali ke private sector...which is aku rs terkilan juga..sebab aku sgt2 bersungguh2 dan bersusah payah nak masuk gomen...bila dah dapat...mcm ni pula pengakhirannya...mula2 ms MSTS ofer tu mmg aku rs hepi...yela maybe sebab cara ex-boss approach aku...aku rs cam terharu pun ade...then kebetulan time tu...hard time aku kat sini...after all keadaan yang tergantung dan takde kepastian membuatkan aku rs sangat tak tenteram...yela..sebab aku nak prepare everything sebaik mungkin utk melangkah ke alam dunia aku yang baru tak lama lagi...dan aku kalau bole xnak career ni menjadi salah satu sebab aku tensen selepas kawen...huhuuhuh


in terms of their offering mmg ok..everything ok...tapi ntah kenapa rasa sedih...maybe sebab dulu aku susah sangat nak dapat masuk kat sini...apply bape banyak kali pun tak tahu la...then, semalam kata2 bos aku...buat aku rs terharu sangat2...dlm ms yg sama...rs berslh gak sbb kdg2 aku mmg "hangin" dgn sikap dia...tp aku xsangka..pandangan dia pd aku plak sebaliknya...aku ingtkan slama ni bile aku buat muke ke...bad mud ke or pape je negative response dari aku...msti dia dah xsuke dgn aku...tp aku silap plak...baru aku tau dia pun byk tlg usaha dptkan aku keje tetap kat sini..tp ape kan daya...peruntukan dasar baru yang takde...semalam mase dia ckp2 tu...aku tgk mata dia cam bergenang...kesiannya...tak sampai ati aku nak short notice camni...(~,~)


mmg ssh sgt nk buat decision...serabut kepala aku..aku bkn apa..takut kalau2 menyesal di kemudian hari...dah la ex-boss asyik kol aje pujuk2 aku...pening kepala aku...tanya pendapat mr.right...dia pulangkan kt aku sbb dia ckp...aku lebih tau ape yg aku nak..nnti klau dia yg buat keputusan...then akan dtg aku xhepi dan tensen2...mcm mana?? huuhuhuh..betul jgk dia ckp...dan akhirnya...semalam la terlerai segala kekusutan aku dalam membuat keputusan...i choose to leave for better future....insyaAllah...ini yang terbaik utk aku...aku yakin dgn keputusan yg aku buat ni...dan of coz..aku sgt2 syukur sbb my best adviser - PAPA!!! love u so much....aku slalu rs tenang lepas ckp dgn papa in terms of keje...aku rs dia lah yg plg memahami aku dan bole bagi aku keyakinan dlm mmbuat keputusan...aku sgt2 puas setiap kali berbincang dgn dia...sayang sgt kat papa...eheheh...so lagi sebulan je aku akan teruskan khidmat bakti kat sini...hopefully dpt tinggalkan nama baik mcm keje yg lps2...


p/s: tp sedih jgk burn cuti 28 hari...xsmpai ati nak amik cuti sbb bos dah merayu mohon tlg siapkan keje yg ketua jabatan tinggalkan...ermmm...kdg2 rs cam aku ni bkn layak pun buat keje level ketua jabatan...huhuhuuhuh....ntah ape la hasilnye...hrp2 bos puas ati...tu je yg aku mampu...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...