Readers

Wednesday, June 8, 2011

suprising me~~


yesterday sumthing happen yg mmg suprising me..huhuhuuh...mlm smlm ms aku ngah keje, aku terkezut si girlgie call aku...that time dia call aku tgh meeting...about at 10+ malam....aku nk balik tgk hp ade 8 missed call...upenye girlgie yg call aku...tujuan??? dia tepon nk minta maaf atas ape yg dh berlaku kt r/ship ktorg slama ni..dia ckp dia dh sedar kesilapan dia...lately ni dia baca balik ym kitaorang sebelum2 ni...then realise dia yg salah paham dgn ape yg penah aku tulis...dia siap mengaku slh dia coz bagi bf dia bace sume ym ktorg...pastu menyebabkan berlaku lagi byk salah paham yg lebih besar...smpai la isu yg ktorg sume bergado n aku sound dia tu...dia ckp bf dia yg paham lain pas bc ym tu...and macam2 la dia cite n explain...aku mls layan sgt...aku byk diam aje...dlm ati aku...wut the h**l la punye story...klau ko dh tau bf ko slh phm pesal xexplain kt dia time bergado besar berempat ritu??? pesal?? sbb nye mudah je...mmg tu tujuan ko...nk bf ko benci aku...family dia benci aku...tu je sbnrnye....ht busuk mcm SAMPAH....

aku pun sebenarnye dh lame lupe kan semua tu...bagi aku SEMAK la sume tu...buang mase je pikir...lagi2 byk bende lain yg aku nak pikir and tekankan..utk future aku...klau xsbb dia cr aku blk ni...aku pun dh lame lupekan sume2 tu...ko dh pndai2 wut fitnah hal aku...pndai2 la ko bertaubat....tu xmsuk siap caci maki aku n mr.right dlm blog dia...aku tau pun lepas bespren aku highlight kt aku...klau x...sumpah aku xingin bc blog ko yg mcm BAGUS tu...

aku sbnrnye xla benci sgt...cume rs meluat aje ngan prangai org yg hipokrit ni...xmalu ekk dia?? brani plak tu kol aku...aku xksh klau mmg ikhlas dia nk mnta maap...tp dlm ms kol nk mnta maap tu smpat mmburuk2 kn mr.right lagi...sape xpanas ati...nape plak nk msuk cmpur g hal ktorg???xpuas g ke dgn ape yg dia dh buat kt aku n mr.right ni?? xckup ngan tu...siap buruk2 kan bf dia lagi...pastu nnti ckp aku yg burukkn...tu yg aku plg bengang smpai skung...seyes xleh lupe the way dia putar belitkan cite....(~,~)



now bile dipikir2 semula...aku pun rs pelik jgk out of suddent dia be so nice to me...then ttbe time kol tu siap tanye psl girl yg konon2 ganggu aku tu...ble aku ckp bkn dia ke yg buat fake akaun tu sume...dia tergagap2 plak menjawab...lagi pun ape motif dia nk tanye psl girl tu? mane dia tau ade pom lagi gnggu hub aku dan mr.right?? dh tentu2 la dia ler pom tu...aku mmg yakin tu dia...tp dia xngaku...aku ade byk bukti mnunjukkn mmg tu dia...aku ckp kt dia, xpe la klau xngaku...tuhan adil...tu biarla antara ko n tuhan aje...zaman skung ni wut jahat kt dunia...kt dunia gak dpt balasan...cepat...pastu dia diam aje...xtau la aku ni meLASER sgt ke ape...tp aku xsuke jd hipokrit cam dia..aku pun xphm dgn org yg jenis tikam2 belakang ni...ape yg dia dpt pun xtau ler...xrs bersalah ke agknye dia aniaya org?? aissyyyhhh~~

then dia ngaku stalker blog aku kt friendster tu...see...aku dh start syak dia bc blog tu sbb ade la beberapa bnde yg dia tulis kt msg fb (ms dia menyamar gune fake akaun tu) mmg dr blog tu...sbb tu aku lagi rs yakin tu mmg dia...xde org len lagi..sape je yg tau closely ttg hal mr.right dan aku? she have so many resources utk kenekan aku...nsb bek tuhan bg petunjuk utk aku trace tu dia...selama mane dia bole kenekan aku? akhirnye kantoi jua...BODO~~

dia siap ckp xkan la ktorg nk gado camni smpai bile2? esok klau aku kawen xkan dia xnk dtg wedding aku plak? xnk dtg tlg kt umah bf dia plak??...wahhhh cam aku plak yg punce sume ni jd...ko yg punce wut fitnah n wut taik kt relationship ni...pastu nk ckp camtu plak kt aku...ade aku kisah ke ko dtg ke xwedding aku??? aku pun xpenah ade ht nk jemput ko tau...tau la ko tu rs malu sndiri sbb time ko tunang...ko hrp aku dtg supaya ko bole malu2kan aku...tp jgn hrp la...aku xingin pun nk dtg..aku bkn cam ko..muke xtau malu..ms aku tunang...ko dh wut taik yg pertama pun ko ttp xmalu nk dtg...siap nk bergmbr bagai ngan aku...hipokrit nk mmpus...dpn org len...dpn sedare2 dia...ko tunjuk la yg ko tu bek nau..konon nk dtg wedding aku...nk tlg la ape la...wei aku xheran pun ko nk dtg ke x tau x...ko tu yg muke xtau malu...dtg xdiundang...BODO...sndiri wut taik...sndiri yg malu....

ms aku skt ati sgt psl sume kejadian buruk tu...aku rs menyesal sgt hulur salam persahabatan dgn dia...yela time tu kdg2 kuar ngan mr.right + bf dia...kdg2 diaorg bercite psl dia...time2 hepi kuar sesame tu kdg2 aku terpikir why not gf dia pun join ktorg kan...sbb aku je sorang pom...kan best klau ade partner g 1...aku pikir pjg...ingat nk rapat2 ngan ahli kuarge dia...n aku anggap ko pun bakal ahli kuarge dia...tp xsangka mmg time tu aku rs menyesal sgt...lagi2 sbb maapkn + terima dia blk pas aku tunang ritu...xsangka dia amik kesempatan kenekan aku lagi kaw2 punye...seyes mmg aku menyesal xsudah...sbb seumur idup aku...aku xpenah jupe org ht busuk camtu...(~,~)

tp now...bile pk2 balik...xgune menyesal..suppose rs bersyukur dpt tau bnde ni awal...sblum kawen g...so at least aku bole lebih berht2 di ms akan dtg...and sket sebnyak mengajar aku spaya jgn mudah pecaye + simpati kt org..at least tuhan tunjukkan sume ni dr awal...relief sgt...actually byk sgt hikmah yg aku dpt...after all...skung dia dh mnta maap...dan aku hrp sgt...she's sincere this time...tp utk aku pecaye dia blk cam dulu...sory la beb...xterkire dlm nye luke kt ati aku ni kesan dr perbuatan dia...maap maybe bole...tp utk lupekan..it will take my whole life...i think....~~

tp w/pape pun...aku sbnrnye mmg dh maap kan dia dr hati yg ikhlas...bg aku...klau xmaapkan ati sndiri pun yg xtenang...skt ati slalu...sbb tu aku let go aje...klau betul dia minta maaf tu sbb ade agenda lain...aku pun xtau la nk ckp ape lagi...aku cume doa je moga Allah S.W.T lindungi aku dan mr.right....slama ni pun aku mmg ikhlas kwn dgn dia...dia yg khianati aku dan hubungan kitaorg...so perhaps this is not the begin of my hapless life...how to recognise baik buruk ati org??? bkn bole bace pun....mr.right sgt isau mlm td...dia tkut aku kne lagi..berkali2 dia pesan soh be carefull...and sikap prihatin dia tu buat aku rs bertambah takut plak...takut sbb teringat penganiayaan dan fitnah yg dia buat kt aku dulu....aishhh~~ hrp2 la semuanya xseburuk yg disangka..hopefully dia mmg betul2 dh nyesal dan sincere minta maap dgn aku... (~,~)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...