Readers

Wednesday, July 15, 2015

persiapan raya siap sudah!!!

Salam...

cepat betul masa berlalu..masih teringat 1st day dok bangun sahur...masak tung tang tung tang kat dapur tu..sedar tak sedar skung dah nak abis Ramadhan...I am sure will miss Ramadhan this year sebab full of memories...eheh...tapi bila fikir balik...kalau anak2 dah makin besar...dah boleh puasa mesti lagi aku seronok..masakkan untuk diaorang..alahai..best wokey tengok anak2 makan masakan kita!!!

setakat ni...semua persiapan raya boleh dikatakan 95% dah siap..lagi 5% tu bab final touch la...kih3x...baju raya aku tahun ni 3 pasang aje...sepasang hubby belikan untuk pakai raya 1st...sepasang mama belikan...sepasang aku beli sendiri...eheh..tudung 3 helai hubby belanja...kasut tak ada..pakai je kasut yang dah ada...untuk hubby...sepasang baju melayu untuk pakai 1st raya...tahun ni nak pakai baju melayu balik katanya..maklumlah last year dia dok pakai kurta..ingatkan dia nak pakai jubah tahun ni..hihihi...pastu ade la beli t-shirt & seluar..

owhhh untuk anak2 la pakaian melimpah ruah..tahun ni bab pakaian anak 100% hubby beli..sebab duit aku dah banyak habis untuk kelengkapan rumah...baju zafran & zhariff...baju melayu sorang sepasang...baju jenjalan ada la dalam 10-12 pasang sorang satu...we all cuti sampai raya ke-5..so aku beli untuk 5 hari punya..pastu repeat jela pakai balik..eheh...kasut belikan untuk zafran aje..payah gile cari kasut dia..semua design yang aku & hubby dok berkenan tak ada saiz dia...arghhhh...geram wokey!! at last dapat lah disney punya brand...ok la..lembut..cuma design jela biasa2 aje..huhuhuh...zhariff plak pakai aje kasut mickey zafran yang dulu..masih elok lagi...lagipun dia belum boleh jalan lagi...just untuk bergaya ajelah... (^^,)

kuih raya pula..satu jenis je aku x sempat buat...payahhhhhhhh gila buat kuih tahun ni...sebab dah dok rumah sendiri dengan 2 orang budak yang tengah lasak...pengsan ok..dah 2 minggu ni tidur memang 3-4 jam aje sehari..kadang buat kuih..kemas rumah sampai pukul 3-4 pagi...huhuhu...penat..but no choice...nak harap sabtu & ahad je mana sempat nak buat semua tu...aishhh~~ time2 macam ni aku rasa nak jadi surirumah aje...ho ho ho...kuih raya aku buat sendiri - cornflake madu, biskut nestum coklat, chocolate chips, rainbow cookies..biskut sarang semut tak sempat buat..huhuhu...then aku ade beli 3 jenis - tak tau name tapi sedap...ahahah..cornflake madu + rainbow cookies dah tinggal setengah balang sebab zafran dok kerjakan...komain suka dia 2 jenis kuih ni..chocolate chips tu pula favourite hubby selain cornflake tu la...huhuhu

semalam dok panggil orang potong rumput...settle bab tu...hari ni pasang Astro...dah bape bulan woi kitaorang tak tengok TV tau x...huhuhu...hari2 layan movie..layan kartun zafran...start malam ni dah boleh la layan cite2 kat TV...ngeh2x...ruang tamu...bilik 2 & 3 dah siap mop & kemas...hasil tangan hubby...tinggal dapur, dining hall & master bedroom...takde ape nak kemas sangat pun..just vacuum & lap habuk aje..balik ni nak beli penyidai tuala...pastu nak pungut kotak2 & tin2 kosong yang dah dikumpul tu..nak bagi papa untuk jual...then, packing barang untuk balik kampung...hoyeyyyyy!!!

tahun ni we all beraya kat rumah parents in law...eksited..1st time raya for zhariff si bulat...zafran makin eksited..asyik la nak dok tengok kasut raya...kuih raya...hari2 tanya.."nak ghaye ghaye ke mama?" comel sangat wokey...ngeh2x...walaupun badan ni letih...bila tengok aksi anak2 memang melucukan..(^_^)

anyway...nak wish korang semua sebelum terlambat...

SELAMAT HARI RAYA...MAAF ZAHIR & BATIN
ikhlas dari kami sekeluarga

sila abaikan editing aku yang comot itu
tangan parkinson sangat la ni
anyway..comot itu SENI
HAHAHAHHA

daaa~~ hingga bertemu lagi!!

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...