Readers

Thursday, July 17, 2014

CPUV : Fashion Pitch/Writers Unl...uMobile Prepaid Free Meal & Waku Doki Campaign

Salam...

alhamdulillah...aku dapat lagi 3 iklan CPUV...mekasih pada pihak Nuffnang & of course pada para periklan yang sudi pilih blog aku yang tak seberapa ni...eheh...rezeki bulan ramadhan...bulan ni banyak dapat CPUV compare previous month... 

2 iklan dah credited pastu dapat lagi 3 new iklan...actually start isnin & selasa ritu...tapi sebab aku tak berapa sihat...tak menyempat nak bukak blog apatah lagi check Nuffnang...perut sakit...selasa plak MC..check doktor...dia cakap banyak asid dalam perut...stop minum susu for a while...stop makan bende pedas..bende masam...maybe sebab puasa ni perut kosong..waktu berbuka makan macam2..haaa tu la jadinya...doktor cakap lagi, usus aku gerak laju...dia suruh sapu minyak cap kapak kat pusat sikit...akan cepat lega...tapi aku tak buat pun sebab pregnant ni kan suhu kita panas...kang pakai minyak tu lagi panas...aku balik just consume ubat homeopathy je...semalam masuk kerja terus kena join meeting half day...another half day pulun siapkan kerja yang tertunggak time MC...penattttt (~,~)


TQ to nuffnang & para pengiklan (^^,)
erkkkk merepek jap ek...eheh...okay ni 3 iklan yang baru dapat:-

1) Waku Doki Campaign
memula tengok nama iklan ni memang pelik...ingat iklan makanan jepun macam sushi tu ke ape ke..ahahah...well ni serba sedikit tentang this campaign okay...

 



rupa-rupanya iklan dari toyota...menarik perhatian kan nama campaign ni..kalau jumpa iklan ni kat blog aku, sila2 la jangan segan silu menderma dengan klik2 iklan ni ye...hihihi

2) uMobile Prepaid Free Meal
yang ni memang sah2 iklan dari uMobile...eheh...promosi ni tentang beli topup uMobile RM30, korang akan dapat free meal..serius dapat tau!! promosi sehingga 31 August 2014...dapat meal ape?? okay, korang akan dapat Mamee Express Cup perisa kari & air minuman Revive Isotonic Original 500ml..best kan??


 
as simple as that...kat mana boleh redeem?? as u guys can see from this banner, kat 7-eleven je...mudah...setakat ni aku tak nampak lagi iklan ni kat blog aku...tapi if korang jumpa, mohon2 la klik2 menderma kat tabung nuffnang aku ye...macihhhhhhh!!! (^^,)
 
3) Fashion Pitch/Writers Unl...
erm yang ni bila baca tajuk memang blur la...google2 rupanya tentang pertandingan The Quest for Best Manuscript..tujuannya nak menggalakkan penulis2 untuk hasilkan manuscript yang kreatif dan berkualiti...so kalau menang, hadiah boleh tahan lumayan wooo...

Hadiah Utama
Menerima RM2000 berserta sijil kepada 5 manuscript terbaik.

Hadiah Saguhati
5 hadiah saguhati bernilai RM500 berserta sijil  

Nak join?? follow syarat2 pertandingan ni:-
1. Borang rasmi yang lengkap diisi (Boleh dimuat turun dilaman web My Creative)
2. Softcopy manuscript yang lengkap dalam bentuk PDF dan Word
3. Softcopy gambar penulis terkini (saiz 1MB)
4. Biografi pendek penulis tidak lebih 200 patah perkataan.
5. Ringkasan manuscript tidak lebih 200 patah perkataan.
6. Salinan MyKad penulis.
Semua details hendaklah dihantar melalui email ke writersunleashed@mycreative.com.my. Sebarang pertanyaan boleh email kat enquiry@mycreative.com.my. Kalau nak tau lebih lanjut, korang klik2 la laman web dia okay!!! jangan lupa klik2 iklan yang appear kat blog ni sekali...dapat pahala menderma kat aku...hihihiih...
 
macam best kan..kalau korang suka menulis, try la..mane tau luck bulan ramadhan kan..good luck guys!!! 


p/s: pada yang sudi jenguk2 blog & klik2 iklan...mekasih banyak ye..moga korang pun dilimpahi rezeki (^_^)

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...