Readers

Wednesday, September 17, 2014

check up at 36 weeks @ 9 months pregnancy

Salam...

alhamdulillah...dah makin hampir waktunya...last saturday genap 9 bulan pregnancy...pegi check up macam biasa..kali kedua pergi kat MMC...and aku still berpuas ati..insyaAllah decide nak deliver kat situ kot... 

baby @ 32 weeks
ingat tak entry aku yang <<<INI>>> time tu sedih sebab ingatkan photo scan baby semua dah hilang...puas cari..suddently jumpa...gembira tak terkata..so tempek sini sebagai kenangan..eheh..ni masa baby 32 weeks..ni la first time aku dapat tengok muka dia..dia sangat aktif..so nak capture muka properly memang susah..a bit blur..ade picture dia senyum..dia hisap jari..tapi blur..ni paling clear so mintak doktor print yang ni...eheh..anak buah aku tanya kenapa hidung dia besar sangat..aku cakap yang belah kanan tu gegaran gambar sebab kan baby dok dalam air...tu cecairnya la...lama diaorang dok tenung muka baby...zafran masa scan lebih kurang camni gak la muka dia..pipi chubby...lips macam hubby...eheh


ok tu throwback yang nak cite masa check up 32 weeks ritu..tapi sebab picture hilang, la ni baru jumpa...so cite la time ni...eheh...ritu belek2 blog...saje tengok update tentang pregnant zafran dulu...tapi tak banyak entry..time tu aku malas betul nak update pape...terjumpa picture masa 35 weeks (entry <<<INI>>>)..so aku pun snap picture masa 35 weeks ritu..saje nak compare...eheh

me @ 35 weeks of pregnancy
070914 | Sunday
tetibe belek2 tengok macam same besar je time preggy zafran dengan yang kali ni...huhuuhu...or maybe picture masa zafran tu aku x berapa mengiring??? ahhaha...tak tau la..tapi rasa macam kecik sikit kali ni...muka pun tak se"chubby" time preggy zafran dulu...hohoho...ok la stop throwback..eheh

ritu gi check up ri sabtu (13/09/14)..appointment kol 11 pagi..kali ni dalam sejam je dah siap..tak lama sangat tunggu...eheh...baby pun tak mau tunjuk muka macam biasa...huhuhu..sepanjang pregnant 9 bulan...tu la sekali (32 weeks) dapat tengok dia..yang len2 sume tutup muke..pemalu kot...ahhaha...baby berat dah 2.96kg...doktor ukur tulang..seems macam tinggi orang nya..tulang panjang..rangka a bit besar sikit...air ketuban ok..banyak & mencukupi..degupan jantung, everything regarding baby seems normal & sihat...berat aku naik sampai 2.5kg...now dah 55.5kg...hohooho



erm..tapi berita tak berapa baik..baby still belum engaged..at this stage suppose kepala dah masuk pangkal pelvik...sedih sebab doktor cakap maybe operation juga if still tak engaged..kemungkinan tulang pelvik aku tak boleh membuka..means tak ada jalan..if bantu dengan ubat (induced), chance dia pun 50-50 aje...memang nangis time balik tu...tuhan je tau perasaan aku...aku memang dari mula pregnant dah niat..dah harap..dah doa..nak bersalin normal..rasa tak sanggup nak hadap sakit disebabkan ceaser dulu tu...tapi macam hubby cakap...Allah S.W.T. lebih mengetahui ape yang terbaik untuk aku...dia minta aku redha & jangan tension...ermmm cakap memang senang..tapi nak redha kan jiwa ni...bukan semudah ucapan....puas la nangis satu hari tu...hubby pun nampak stress nak tenangkan aku...ermmm..sory...i know i'm not strong enuff...(~,~)



doktor cakap datang lagi 2-3 minggu..perhaps time tu baby dah engaged...otherwise..schedule operation...serius aku masih mengharap sampai sekarang..aku masih teruskan pengambilan ubat macam biasa...korang sama2 lah doakan untuk aku...moga dipermudahkan segala2 nya...berdebar tunggu another 2-3 weeks for next check up...aku harap aku tabah hadapi ape jua keputusannya nanti...insyaAllah...i'm preparing it since last saturday...(~,~)



masa hubby pujuk tu...dia cakap tak kisahlah ceazer or normal...sekurang2nya aku sihat...baby sihat...dah azali tuhan ciptakan dalaman pelvik aku dalam keadaan macam tu..pasti ade sebab musabab nya...cuba fikir tentang orang yang nak anak..tapi tak mampu...sekurang2nya....aku masih mampu lahirkan zuriat...ermm...sedikit sebanyak kata2 ni bagi aku semangat...yes true...cuma segelintir manusia macam tak senang lihat kehidupan orang lain..ade je nak di perlinya..nak dingumpatkan...ape hina sangat ke seorang perempuan yang tak mampu lahirkan anak secara normal??? (ade sebab kenapa aku sangat sedih bila dengar kene ceazer lagi)...insyaAllah bila aku dah sedia..aku kongsi ngan korang tentang perangai2 manusia yang hidup suka menyakitkan hati insan lain....     



erm...dah jauh pula aku melalut...better stop di sini...
lenkali aku sembang lagi ok...bye~~


3 comments:

  1. kta ada baca kat mana tah ritu, blog kot..pmpuan tu preggy anak 2nd, dia doa nk merasa bsalin normal..tibe msa, bsalin normal, tp anak dia hdup few hours je. dia nk rsa nikmat bsalin normal, Allah bg, tp nikmat anak umur pnjang Allah tarik..so, syukur n tawakal aje..Allah lg tau pe yg tbaik..biar dia aturkn..sape nk ngata tu biar kn je, lom smpai "turn" dia.. ckp si wan pon btol..org lain ada yg nk ank tp xdpt, ada yg nk, tp xmpu lak..mcm2..bahagian msing2..

    ReplyDelete
  2. wah bestnya dah nak dapat org baru lagi..doakan naniey pun dpt bby cepat yaa kak..hehe

    ReplyDelete
  3. best kan dpt tgok baby dlm perut, nti terbayang2, mcm mana laaa ragam dia masa dh lahir nti

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...