Readers

Tuesday, July 30, 2013

Ramadhan 2013 dan persiapan raya (^^,)

Salam Ramadhan....




Pejam celik sekejap je dah bertemu Ramadhan semula..masih segar lagi kat ingatan sambutan bulan Ramadhan first time sebagai isteri...eheheh..tp time tu perut pun dah besar...mengah-mengah jalan kat bazaar cari baju raya...dah la seksa nak cari yang sesuai..maklumlah perut aku besar sangat time tu..nak cari jubah pun susah..mesti fit kat perut...last2 ade 3 pasang jubah je last year...pastu 2 helai baju kurung pregnant yang mama jahitkan...ade la 5 pasang baju...tapi this year raya sakan la wei!!!! aku ade 7 pasang baju tahun ni...wakkakak...tapi jangan salah paham..kain ela yang banyak-banyak tu semua hadiah mase majlis kahwin..maklumlah makcik-makcik sedara ramai..kebanyakkan bagi kain batik and kain ela...baru tahun ni berkesempatan buat baju raya..upah moklong aku jahit...4 helai baru rm110...semua jenis full lining...jimat gile!! kalau upah kedai cina mau-mau sepasang rm90+...OMG!!! (~,~)

then aku beli sepasang 1 family ngan hubby and zafran sehelai...baju beli online sepasang ngan my buddy sehelai...mak aku bagi sepasang..so total 7 pasang semuanya...ehehehhe..baju hubby plak...sehelai baju melayu (sepasang 1 family), kemeja sehelai...baju round neck sehelai..sepasang dengan kembar dia..kitaorang siap hunting baju 2x lagi...ahahah..kalau dah kate kembar tu kan..kembar la juga...then beli seluar jeans 3 quarter sehelai...jeans kodroi sehelai and maybe malam ni nak gi cari lagi 1-2 helai jeans and t-shirt hubby...untuk zafran pula....perghhh memang banyak la..maklumlah first raya zafran kan...kebetulan murah rezeki tahun ni..tu yang shopping sakan...untuk zafran dah belikan baju melayu (sepasang 1 family), baju tidur malam + baju jalan-jalan waktu siang + jumpsuit + rompers berkolar + kemeja...total semua ada tak silap dalam 10-11 pasang kot...muahahahhah....then ade belikan dia kopiah coz songkok tak ada saiz baby..klau nak kene tempah...huuhuhuuh...dengan kasut sepasang (^^,)

tu persiapan raya tahun ni...kuih pula baru buat 4 jenis kuih...biskut quarqer oat, kastard buah, chocolate chips dan biskut sarina...this week sambung buat kuih lain plak...maybe ade lagi 6-7 jenis kot..insyaAllah...banyak kan tahun ni kuih aku buat??? balas dendam sebab last year mampu buat 6 jenis je tak silap aku...cornflake madu, quarqer oat, biskut buah kana, almond london, chocolate chips and biskut ape ntah lagi satu dah lupa...muahahahah....last year tak larat wei...duduk dalam 2-3 jam je pinggang dah sakit gile...dengan perut memboyot..nak bangun duduk...seyes penat...dugaan besar!!! ehehhe...

tahun ni sangat eksited untuk beraya...maybe sebab ada zafran kot..time shopping menggila lebih...lagi-lagi baju baby sangatlah kiut miut...ahahhaha..kalau anak perempuan rasanya lagi gila kot nak memilih...(^^,) tahun ni insyaAllah aku beraya kat kampung hubby..sebab last year dah beraya kat sini...tapi yang sedihnya tahun ni aku cuti raya 1 hari je...nasib baik sabtu ahad memang tak kerja...so hari raya ke-6 dah kerja dah...huhuuhuhu....

Ramadhan tahun ni pun 1st sahur tak dapat bersama hubby sebab dia kerja  standby tak balik umah...berbuka puasa je dapat bersama...eheheh...RAYA WEI RAYA...RAYA YIHEAAAAA!!!! 

p/s: sesekali mak budak jadi budak...wohaaaaaaaaa!!!! 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...