Readers

Wednesday, January 19, 2011

thaipusam~~

(paste from old blog)



rini cuti umum sempena thaipusam..tp kesian..bdk erza ni kne keje..mr.right ckp wutpe keje gila2 tp sementara aje..klau keje ttap xpe la jgk..eheheh..tp bg aku xkire la keje ttp ke sambilan ke kontrak ke ape ke…puaskn ati bos n beri yg terbaik/termampu mmg dh nature aku kot…aku sndiri akan rs bad n xpuas ati klau keje aku xbgus…dulu ms zaman skool aku ingat g cikgu halimah ckp aku ni maybe ssh sket sbb “perfectionist”…ms kat klub puteri islam pun si ila penah ckp bnda yg same…spupu aku si jay pun ckp aku camtu gak…akak aku pun same..aishhh pendek kate rmai la ckp aku ni camtu…am i??? aku rs xla kot..aku ni kdg2 sambil lewa jg…kdg2 sket lbh kurang gak..xla perfectionist all the time..tgk la bnda ape kot…tp agaknye sbb tu leh ngam sket ngan bos baru aku ni kot…aku tgk dia tu pun cam high expectation…ms br2 keje ngan dia..mmg geram je..yela aku kan staf baru..byk law n cara kat sini aku msih xtau…tp cara dia tu cam ingt aku ni tau everything…slalu lepaskan je pape kt aku…huuhuhuh…mule2 mmg slalu la kne “bambu” ngan dia…tp skang lps sthun..alhmdulillah..she’s seem caring more n mule serasi ngan aku…ckp ngan aku pun baik je..xmcm bru2 dulu…eheheh..alhmdulillah…..(^_^)

ni aku tnggu bos dr td xmsuk2 opis..aku pun blur..ade gak keje nk disiapkan..tp jap lagi la bru buat…mengular dulu..lgpun rini mmg public holiday kan…eheheh…bos bg aku kain pasang corak batik…baju rasmi universiti..dia ckp dia prasan aku xde bju tu n kebetulan dia xnak..tu yg bg aku..ahahha…lately ni bos suke bg brg kt aku…nek segan dibuatnye..tp xkisahlah kan..bkn brg2 yg terlalu berharga…bole la amik kot..bole ke? bole kot…wakakakka…mengong…~~

skung dh sebulan lbh xjupe mr.right..rsnya ni la yg plg lame spjg ktorg kawan kot…mmg la bile lame xjupe ni…mcm2 je jd…tp so far alhmdulillah msih kekal bersama..insyaAllah…moga smpai ujung nyawa..ehehhe…skung dh bln 1…persiapan pun aku xwt pape pun..huhuuh..aku br beli 2 brg aje utk hantaran..i was thinking to give something special to mr.right ms nikah nnti…stakat ni ade 2 bnda bermain di pikiran aku…tp lom decide lagi..maybe klau ade rezeki lbh..aku nk bg dua2 kot…sbb ble pk2 balik..spjg kwn ngan dia..aku xde pun bg hadiah bufday yg spesel…ahahhah…teruknye aku ni!! (~,~)

ttg uit plak…tgh start kumpul..dlm ms yg sme dah start nk byr ptptn blk…dh 3 thn tertunggak…ishhh teruknye erza…yela kerja ding dong xtetap…tp xleh biar..aku dh nekad thn ni start byr blk…chaiyo!! ttg family n perancangan ms depan…a bit pening…msih lom ade penyelesaian…especially ’bout papa n mama la..aku akan cr jln..insyaAllah..moga tuhan mmberi ruang n permudahkan sgala urusan aku…amin~~ (^_^)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...