Readers

Monday, May 30, 2016

dah dapat new phone idaman!!

Salam...

hey taip tajuk pun dah sengeh2..kih3x..mana taknya, lama kot dok menunggu phone ni...ingat tak entry aku yang NI and NI ...hihihi...lepas frust menonggeng banyak nau halangan nak beli handphone baru, akhirnya aku amik keputusan order online...ni kire pre-order basis...actually dah lebih 3 bulan aku usha budak ni jual phone..selalu tengok feedback2 customer dia..semuanya feedback yang positif...disebabkan frust ritu, aku pun usha gi sekali..kebetulan tengok dia ada buat promosi year end sale...dan paling paling paling best...(fuh punyalah nak nunjukkan eksited tu), handphone idaman termasuk dalam senarai sales tu...cecepat la watsapp tanya hubby...dia bagi greenlight...

aku pun watsapp la seller tu...siap minta no ssm company bagai...risau kot...first time beli handphone online...pre-order plak tu...the seller bagi guarantee yang handphone tu original MY set...so pas pikir 7hari 7malam (ok tipu), aku pun transfer duit...hahahah...pinjam duit adik aku RM1k..fuhh....(tapi at the end, she said tak payah bayar..anggap pampasan sebab dulu dia penah bawak kereta aku eksiden teruk..time tu dia tak kerja lagi..so aku le yang menanggung kosnye...lebih kurang RM1k lebih repair kete, dan RM350 repair tembok rumah jiran...sebab dia langgar tembok umah orang tu...hahahah...lawak la kenangan tu)..nasib baik dia baik hati nak halalkan...tak payah aku keluar duit untuk phone ni...yes!!


aku order 31 disember tahun lepas...dia cakap dalam 14 minggu camtu la kene tunggu...tup2 awal bulan ritu baru aku dapat..lewat sikit je..takpe la yang penting tak kene tipu...ok ok..model ape??  jeng jeng jeng.......................
Sony Xperia Z5 Dual - white colour
(sumber: google)
haa ni la idaman aku..sony xperia model...aku start jatuh cinta dengan sony xperia masa ricky2 kat kedai...testing sony xperia z3...memang jatuh hati yang amat..especially tentang kualiti kamera dia..no doubt about sony..always the best when come into picture quality...then design dia smart..nak kata besar tak sangat..nak kata kecik pun tak..just nice in my hand...memang asal2 aku order sony xperia z3...tapi tup2 masa phone sampai seller tu cakap supplier bagi sony xperia z5 model sbb z3 model dah out of stock...dia tanya nak ke x..kalau x dia akan bagi full refund...gila kau tak nak!! hahaha..mesti la nak..z5 lagi baru model dia..just release last year...tapi dia bagi yang z5 dual bukan z5 premium..yang tu lagi superb kot!!

ape kelebihan beli pre-order?? dah la lama nak tunggu...online plak tu...ye mesti korang tertanya2 macam aku la masa baru2 tu...tapi kau rasa berbaloi tak tunggu kalau aku cakap harga aku bayar untuk phone ni cuma RM1,620 sahaja...murah lebih seribu kot...just tunggu 5 months untuk dapat harga murah seribu bagi aku amat berbaloi..lagipun sony model jenis tak mudah turun harga..masa order tu phone ni bernilai almost RM3k...now aku tengok kat sony website harga dia RM2,660...still berbaloi...sumpah rasa syukur & best gile...hihihi...

lepas dapat tu cecepat esoknya gi bawak kat sony centre...cek & dia confirmkan tu phone ori..warranty card semua dari sony..so no problem at all...tapi beli ni dapat phone ajela..xde memory card ke free accessory ke ape ke..ohhh lupa..ya seller baik hati dia bagi casing satu...suppose takde free pape..hihihi....

ok la...nanti kita review pasal phone ni lagi ye..ni nak cerita tang keterujaan aku jer...eheh...

nah belanja sekeping picture from sony xperia z5 dual.........................

front camera - cuma 5mp tapi quality superb
no filter, no edit except to include watermark only



2 comments:

  1. ok, t kta g test kat kedai. ei..saje je nk goda org ek..

    ReplyDelete
  2. wah..dapat dah hp idaman dia..syiokkkla

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...