Readers

Tuesday, March 10, 2015

overview rumah on 1st day pindah

Salam...

saje je nak simpan kenangan rumah masa 1st day pindah...insyaAllah we all akan baiki mana yang kurang..tambah baik orang kate...lama dah wei teringin nak dok umah sendiri..urus umahtangga sendiri...selama ni dok umah parents...penat dia lain...senang pun banyak gak...contoh bab masak...if mama dah masak...aku tak payah masak..paling tak pun, masak sikit2 tambah lauk ape yang ada...tu je...baju pun if aku tak sempat sidai, mama tolong sidaikan..basuh, lipat & susun memang 100% on my hand...

tu tang masak..tang jaga anak pula...if malam hubby kerja, diaorang tolong handle zafran time nak tidur..tu pun kalau aku dah susah sangat la..especially if zhariff buat hal...if zhariff tidur awal..malam aku boleh tidurkan zafran...erm...if dok rumah sendiri time hubby takde, tak tau la macam mana lagi..ahhaha...


tang penat plak..banyak benda kena buat double..contoh bab basuh pinggan...rumah ramai orang..so pinggan pun banyak...weekend kalau nak masak..kena masak banyak..angkat baju, sidai baju..ni time weekend la..tolong sidai 1 umah punya if ada...kemas rumah...sepahnya lebih sebab bukan ada anak2 aku je..anak abang..anak akak..sepah dasyat woo...ahahaha...but mostly done by my mom...aku cuma mampu kurangkan sepah dengan pungut barang2 mainan anak aku...sapu sampah...

ni dah dok rumah sendiri...sepah ke ape ke..anak sendiri buat..so takpe la..eheh...yang ni overview bilik masa malam 1st pindah tu...baru lepas kemas baju... nampak pack bilik sebab semua barang anak2 pun letak dalam bilik kitaorang...sebab bilik anak2 masih jadi bilik stor barang2 luar macam awning, barang2 besi, tangga...macam2 lagi la..bilik tu pun belum basuh lagi...huhuuhuh....



langsir jadi macam tu sebab rail dia tak abis pasang...ahahah...kerja separuh jalan hubby ni tau..aishhh ~,~

malam ahad tu parents aku datang tolong pasang rail & langsir..tapi still ada yang tak siap..faktor rail tak cukup & sebab dah tengah malam..penat dah orang tua aku tu...kesian...mekasih sangat2 kat papa & mama yang banyak tolong aku...muahhhhkkss (^_^)

tv semua letak dalam bilik..sebab tak buat lagi wiring tv kat ruang tamu tu...erkk pic ruang tamu lupa nak snap masa malam 1st tu..tapi memang macam tongkang pecah la..penuh mainan & buku2 zafran..nak bagi dia diam tak kacau aku kemas...abis sepah ruang tamu...hohohohoh

  
ni pula dining...ruang tengah..we all buat ruang makan...lepas penat kemas, layan milo & biskut..tu je yang ada kat rumah ni buat masa ni...barang basah belum beli lagi...hahahah

model cilik menyibuk
nampak aku dok snap2 laju je datang buat peace
sabar jela zafran ni
ni ruang dapur...table top belum ada..not yet at this moment..budget memang tight sangat..suppose dah ada budget...tapi orang dok pinjam duit tak pulang2 lagi...huhuhu...dah setahun dah pun...takpe la..redha je..aku pun tak berharap sangat duit tu...kena fikir alternatif lain kumpul duit untuk table top...erm....

 
yang ni overview dapur kat sinki...tengok kepala paip tu..sengal betul developer boleh buat paip macam tu..macam mana la nak basuh periuk belanga...rendah gila..tak perasan..ni dah pindah..nak guna baru perasan...huhuhu..salah sendiri tak perasan awal2....(~,~)

nampak luas sebab barang tak ada lagi..ingat nak request kabinet kecik lagi satu..nak letak kat sebelah dapur gas tu untuk letak barang2...erm mesin basuh tu pula tak tau nak letak mana..huhuhuhu...

so far, ni jela yang ada...serba serbi masih kekurangan..tapi gembira sebab akhirnya kami di rumah sendiri...penat tapi berbaloi bagi aku....seronoknya..tak sabar tunggu gaji lagi..banyak barang nak beli...ermmm nak kena buat senarai..baru senang nak budget which need first...  



daaaaaa~~~  

2 comments:

  1. Smg dipermudahkan urusan nk mengemas...penat yg berbaloi2...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...