Readers

Monday, March 2, 2015

hunting baby car seat

Salam...

nak pindah rumah ni macam2 nak kena fikir..orang yang tak faham memang senang cakap jer..

"pindah jer la..ape nak tunggu lagi..rumah dah siap tu"

"pindah jer...barang nanti beli la sikit2" 

"ala aku dulu pindah kosong je..ape pun takde"

"nak tunggu lengkap memang tak pindah2 la"

and macam2 versi lagi...ahahhaha...tapi aku tak kisah pun..pekak kan telinga je..sebab aku tau ape yang aku perlukan..and i don't really care what you guys gonna to say...coz if susah..aku juga yang kena tanggung..if dah pindah banyak barang keperluan tak ada..nak masak pun tak ada tempat nak masak..kau nak hantar makanan ke kat rumah aku??? aishhh~~ tu la payah kalau bercakap dengan orang yang malas guna otak......sekian..close story...


now move to main topic...aku tengah gila2 hunting car seat..sebab nak pindah rumah nanti nak kena fikir hantar anak pergi rumah parents nanti time aku nak pergi kerja..if hubby ada ok la..if hubby tak ada, siapa nak pegang...zafran ok la..memang boleh je duduk seat sendiri..zhariff??

ermmm..ikut hubby dia tu nak sangat beli car seat yang elok..yang selesa...pendek kata yang elok..yang selesa tu mahal...branded...fuhhh....

ni yang hubby nak
brand: SPARCO
price paling murah aku jumpa RM500+
erm kalau nak fikir branded...selesa..cantik...memang banyak...aku start tengok2 kat IG..kat FB...kat web...memang dah naik gila...hahahahah..sebabnya..makin banyak tengok..makin cantik..makin mahal...walhal set kat otak ni nak cari yang murah2 je..

ni pilihan aku
gile cun kot!!!
aku kan minat yang colourful..ahahah
price range ribu riban...ciss (~,~)
erm...aku memang tak akan spend a thousand just for baby car seat..pakai pun berapa lama jer kan...kalau ikut tekak memang la tak jadi apa..nafsu manusia...tau2 je la..hahahah...

aku try juga tengok pre-loved items...tapi seriously...nak beli yang pre-loved lagi susah dari new brand items...cepat sgt habis..asal brand elok..kualiti masih ok..harga ok..laju jer terjual..frust gak..

petang ni baru nak start gi kedai survey2 dengan hubby..kalau jumpa dalam RM250 ke bawah..terus rembat je kot...antara ciri2 yang aku cari:-
  • ringan - senang nak angkat if need to move 
  • material seat - kain tak panas...jenis serap peluh...span tebal
  • recline - boleh adjust untuk baby...baring...separuh baring...tegak...kira2 at least 3 adjustable position..macam zhariff belum boleh duduk..so at least separuh baring...
  • rear facing & forward facing - boleh adjust between dua ni...sebab ni yang paling penting bagi aku kot...for safety reason 
  • belt - mesti jenis senang pasang...jenis tak serabut...and span dia yang selesakan baby  

tu je kot ciri2 yang aku cari..tak sure boleh dapat range harga macam tu x...macam aku..aku tak pentingkan brand sangat pun...asalkan ciri2 aku nak tu ada..harga worth..aku rembat je...eheh....selalunya aku dapat ape yang aku cari...sebab cari macam orang gila kot..kah3x...

korang ada nak jual car seat? if ada drop comment please...tinggalkan no phone...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...