Readers

Wednesday, December 11, 2013

Segmen Kenapa Aku Jadi Blogger ? By AkuPenghibur.com

Salam...

haa segmen ni menarik sgt minat aku..sbb ia bkn sekadar segmen biasa..kita boleh share kisah sebalik wujudnya blog kita ni...eheh..nak tau tak nape wujudnya erza's stories ni?? kalau tengok tajuk je memang dah tau la 100% tentang life aku kan...

http://www.akupenghibur.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html
CLICK BANNER TO JOIN

Kenapa aku jadi blogger?? sebenarnya aku dah lama berblog..kalau tak silap aku sejak 2007..sejak aku mula masuk alam pekerjaan...time tu masih tak ramai orang yang berblog...dari alam sekolah lagi sebenarnya aku minat sangat tulis diary..memang hari2 ada je bende aku celoteh..umpama diary tu kembar aku la..mana pegi mesti ada dalam beg aku...tu masa sekolah rendah...pastu masuk sekolah menengah aku dah pandai sembunyikan diary sebab akak aku suka sangat la curi baca pastu gitau kat mak aku rahsia2 aku...aishhh geram betul dengan dia time tu...eheh..tapi yelah..dua2 pun masih kebudak-budakan..gaduh aje la keje nye ye x...so minat tu berterusan sampai aku abis study...

bila masuk alam pekerjaan..life makin busy...makin tak ada masa nak tulis diary..then aku mula mengenali blog menerusi friendster..haa ingat lagi x? dulu facebook takde...friendster & myspace la paling glamer...so aku start note kat blog pula...cuma privasi tu kurang la..kalau dulu dalam diary abis semua cerita...kat blog takleh la kan..kih3x...yang bestnye kat blog boleh letak gambar best2...cepat..mudah..then aku kenal blogspot ni...sebelum "erza's stories" ni...aku dah pernah ada 3 blog tapi aku dah delete atas sebab2 masalah peribadi....sebab tu kalau korang perasan awal2 entry tu aku sebenarnya copy paste dari blog lama sebelum delete blog tu..tapi tak semua dapat copy paste (time tu xtau boleh direct transfer entry dari blog ke blog)...huuhuhuhuuhuh

blog ni pun dulu settingnya private...invited friends je yang bole baca..reason sebab dulu ada orang nak aniaya aku..buat fitnah kat aku...mcm2 lagi la..so sebab tu aku private kan so that si stalking tak dapat bahan nk fitnah aku lagi...sampai lah recently ni baru aku open to public...baru la beberapa bulan...sbb tu follower sikit je..earning pun zero...ehehh...sbb tujuan aku bukan untuk cari income...tapi lebih kepada hobi...now aku rasa apa salahnya buat side income menggunakan hobi ni ye x??

gitu la sejarah2 kenapa aku jadi blogger..simple but contains full of memories...banyak yang aku tempohi selama ni yang membuatkan aku lebih bersyukur dengan life aku sekarang...


Update: Result? tak bertuah..huhuuhu
pemenang? click SINI

16 comments:

  1. alhamdulilah terima kasih sebab join segmen ini ,..kisah yang menarik kenapa jadi blogger ^_^

    ReplyDelete
  2. Selamat bersegmen kak..lama tu akk blogging..sya dulu pun suka je tulis diary ni..mmg byk buku diary kat rumah ni..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah dh lame sbnrnye...diary pun byk gak kat umah tu...akak suke ble boring2 baca balik..seronok tgk diri sndiri yg lama... :)

      Delete
  3. assalamulaikum.... ekin datang dari segmen yang sama... jemput la singgah ke blog ekin ya...

    http://cikash.blogspot.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'slm..insyaAllah nanti sy singgah ye..good luck sama!!

      Delete
  4. datang singgah dari segmen yang sama.
    follow done, isi tabung nuffnang pun done.
    semoga berjaya.

    http://www.syuhada1981.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah..tq syuhada..good luck utk awk juga ye..

      Delete
  5. salam gud luck awak, nak ajak join kontest kt blog saya pula. :) , peluang nak menag service like fanpage , businesscard n banyak lagi . masa dh tinggl 5 hari je lagi huhu http://www.mawardiyunus.com/2013/12/pelancaran-kontes-u-blogger_7.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..tq..
      insyaAllah free nanti sy join ye...

      Delete
  6. Salam singgah bw dari segmen yg sama. Saya dah follow sini ye.. Salam ukhwah & semoga terus sukses.. :)

    http://www.khirkhalid.com/2013/12/segmen-kenapa-aku-jadi-blogger-by.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...