Readers

Friday, November 8, 2013

kedai barang / mainan baby di melaka


Salam...

Kat melaka ni memang susah nak jumpa baby mall macam kat KL..kalau ada pun part by part...contoh, kalau certain kedai tu jual mainan je, ade yang jual baju2 je, ade yang jual aksesori feeding je..nak jumpa kedai yang jual semua benda keperluan ibu dan bayi sekaligus memang payah...tak taulah kalau ada tapi aku yang tak tau...meh drop komen bagitau kat mana...eheheh...

tapi now ada satu mall baru buka dekat dengan TESCO bandar melaka...besar dan sangat heaven..semua barang ada...lebih kurang macam OneBabyWorld(OBW) kat KL tu..dari start newborn/toddler punya barang sampai la ke kanak2...for mom pun ada..so don't worry... untuk breasfeed aksesori dan segala macam keperluan pun ada...toys, learning things, baju2, botol susu...macam2 la...nama mall tu MANJAKU MALL...malam tadi dah rasmikan beli barang kat sana...rasa ralat sikit sebab dulu masa pregnant punya lah susah nak cari barang2 baby and keperluan berpantang semua2 tu...kejap beli kat kedai ni..kejap beli kedai sana..survey sana..survey sini..kalau lah time tu dah ada mall ni kan best...tapi aku suka beli on9 kat OBW..banyak pilihan,cepat, good customer service and murah...sekali belian je customer service staff dah cam aku..call boleh borak-borak lagi..sangat peramah..I LOVE it!! eheh.. (^^,)


Location: berdekatan dengan TESCO bandar Melaka
actually purpose nak cari kereta mainan untuk zafran coz ritu masa melawat sepupu aku, rumah dia banyak sangat kereta mainan..tak sangka zafran dah pandai main..aishhh aku always terasa zafran tu baby kecil lagi..rupanya dah besar anak mama ni...keh3x...tengok muka dia eksited, tu yang mama ni pun eksited nak dok belikan dia...habis macam2 jenis mainan sepupu aku keluarkan..zafran pun tak tentu hala nak main mana satu...sabar jela anak mama ni ye (^___^)

nampak tak muka zafran tak tahu nak main mana satu
ahahahahhaha

ni favourite dia...lama dia dok explore kereta ni
sayang bateri takde..kalau dapat jalan sure lagi eksited dia
so sampai2 je kat Mall ni memang eksited gile...banyak sangat barang..stroller, walker, bouncer, toys, buku, baju...aishhh banyaklah..tak tertulis...rasa macam rugi la pula dah beli stroller and walker awal2..padahal dah puas guna dah..eheh..sebab kat sini banyak sangat pilihan..harga standard..

serius banyak pilihan..
tak sempat snap banyak picture sebab sibuk pilih barang
(^___^)
dah puas tengok dan pilih, aku pun try letak zafran kat pilihan2 aku tu nak tengok yang mana paling dia suka dan sesuai...


macam biasa hanya ni je sempat snap
yang lain dok geli hati lihat gelagat dia
macam2 aksi la si zafran ni buat...comel sangat
at the end, we all decide beli yang kecik je sebab kaki dia tak sampai...lagi pun dia belum berapa pandai imbang badan..kalau besar2 takut dia jatuh pula...hubby cakap next time bila dia besar sikit barulah belikan kereta control macam sepupu aku punye tu...eheh..sampai rumah terus bagi dia test naik...adoiyai!! laju la dia ni bawa...aku yang naik kalut tengok...happy gile dia..siap tekan2 hon..lawak la zafran...

tengok muka dia..siap main hon lagi...tau je bende tu bole bunyi
actually minat kaler purple green tu tapi stock dah abis..
yang tinggal display punya je..so terpaksa choose this colour
zafran ni memang minat sangat pape yang berkaitan dengan roda and kereta...kalau time hubby drive tu mesti dia sama lorat nak pegang stereng kereta...normally bila dah sampai halaman rumah tu hubby angkat dia letak depan stereng...konon2 dia la yang parking kat garage..sabar jela...ahahhaha...

tula gaya anak mama bawa kereta
mengalir darah rider gitu..anak daddy la katekan.... (^^,)
overall sangat suka Mall ni..next time senang dah nak cari barang baby..dah tau port best...tak payah beli online kat OBW lagi..owh selain dari kereta mainan, aku beli puzzle ball and 2 buah buku untuk zafran...semoga zafran terus cergas dan jadi anak yang bijak..malam2 nanti kita study sama2 ye sayang...hugs with love!!! muahhhhkkkssss


tak sabar nak hunting baju zafran pula...ritu tak sempat nak memilih..Mall dah nak tutup...tengok sekali imbas ritu cantik2 juga baju...owhh lagi satu lupa nak snap picture, aku terfikir nak deco satu bilik khas untuk bilik mainan & study zafran...decoration dah ada draft dalam kepala..tinggal nak merealisasikan je...dah minta permission hubby..dia cakap bab deco dia serah kat aku je...wahhhh sangatlah happy dengar camtu!!! nanti if jadi aku review ye..daaaaaaa (^^,)


lepas penat shopping haruslah berhenti makan & minum
yummy!!!!!!!!!



7 comments:

  1. Zaman sekarang orang lebih suka pada online shop kann :)
    Sahizatul Sahimi

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a...kdg2 lebih jimat beli on9..cume x bestnye xdpt pegang or belek2 barang tu la...eheh

      Delete
  2. Ada jual baby carrier ergo or boba x kt c2 sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau xsilap ade :)
      try la gi tengok...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...