Readers

Sunday, November 24, 2013

happy 2nd wedding anniversary

Salam...

Alhamdulillah...sedar tak sedar dah 2 tahun kami bersatu sebagai suami isteri...dalam tempoh 2 tahun ni boleh dikatakan kami masih dalam tempoh mengenali hati budi masing2..yelah orang cakap tempoh fasa 1 perkahwinan (5 tahun pertama) tu memang sentiasa diuji dengan pelbagai dugaan..kena lah banyak sabar (walaupun kadang2 tak dinafikan aku hilang sabar...huhuhuhuh)...tapi aku harap sangat perkahwinan ni akan terus dibajai cinta dan kasih sayang antara kami suami isteri...dan semoga kami berdua dapat harungi dugaan yang datang dengan tabah...in syaa Allah....


water chalet
sempena 2nd anniversary ni actually aku rancang satu suprise khas untuk hubby tercinta...lebih kurang 3 bulan awal la juga...kih3x..purpose aku - nak we all have sweet memories untuk dikenang bila dah tua sok..tu pun kalau panjang umur dan jodoh la..eheh...location aku pilih Grand Lexis, Port Dickson (PD)..reason pilih PD sebab landskap laut dan lokasinya pun dekat je dengan Melaka...so tak lah buang masa kat perjalanan nanti...aku amik cuti khas untuk celebrate ni tau...hubby pun camtu...eheh..


otw ke PD
our room - 2016
kitaorang sampai hotel dalam kol 2.00++ptg camtu la..terus check-in...sampai2 kat bilik je, letak barang..letak zafran..amboi teruja sangat zafran dengan keadaan dalam bilik...abis satu bilik dia explore..of course tempat first dia terjah...ni haaaaa ~~


aksi teruja zafran
punyalah dia cari jalan nak gapai air laut kat bawah tu...dok pusing2..dok ketuk2..macam2 aksi...lawak sangat2...ahahhah...aksi paling kelakar ni haaa ~~


at the end tak dapat pegang air laut bawah tu
dia dok cium cermin tu sambil merungut
lawak la aiiii ~~
dari lobi nak ke bilik diaorang sediakan transport..so takla penat nak jalan angkut barang bagai kan...zafran suka betul..maklumlah angin laut pula kan..memang rasa nak tidur je..ahahha...

otw to check in
check-in time!!!
aku pilih room type yang atas laut (water chalet)..yang special nye kat hotel ni semua jenis bilik dia ada own pool....haa bagi orang dah berkeluarga cam aku ni memang sangat lah sesuai..lagi2 ada budak kecik kan..senang nak kawal..senang nk wut ape "aksi" sekali pun...jangan pikir pelik yeee....kah3x...


pool dia tak besar mane pun..dalam 4ft jer..
tp ckup lah untuk kami bertiga (^^,)
hubby ckp next time nak try bilik yg pool besar pula
tp tu open pool...huuhuhu
lepas jer check-in ape lagi..terus salin2 baju...boommmm terjun kat swimming pool...aduyai tak sangka zafran takut air la pula..selama ni kalau mandikan dia komain tepuk air..maybe ni 1st time kat swimming pool dia rasa takut..terpaksa lah hubby tenangkan dia..eheh...


zafran & hubby - my permata hati (^^,)
lepas penat main air...mandi2 and lepak jer tengok tv dalam bilik...ingatkan petang sket nak kuar jalan2 kat pool luar...tp ujan pula...so lepaking jer la seharian...malam pula ingat nak keluar cari makan sekitar situ sambil jalan2...tapi letih sangat so hubby suggest order in-house jer...

Nasi goreng 1 malaysia - RM 28.00
nasi goreng + satay + ayam goreng + wantan + papadam + acar timun nenas
SEDAP

Char Koay Teow - RM 29.00
ayam + udang
SEDAP
Beef Pepperoni Pizza - RM 38.00
menu malam - yang ni kureng sikit rasa dia
esok pagi we all breakfast around 9.00++am..pagi punya makanan tak berapa variety if fikirkan ni hotel 5 star kan..but overall the taste satisfied...


2nd day - upon breakfast
zafran waktu breakfast
dia skrang memang sume nak suap sendiri
abis sepah!!! wuahahhah
overall memang puas ati dengan hotel ni...service in-room pantas...makanan sedap (except pizza tu memang unexpected)...bilik cantik sangat...facilities semua superb!!! berbaloi..next time try hotel lain pula..kih3x...

tunggu transport untuk check-out
semoga kami mampu jalani tanggungjawab masing2 dengan lebih baik...in syaa Allah...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...