Readers

Monday, August 19, 2013

erti kasih sayang suami

salam...

pagi ni menangis lepas baca blog abg abil ...sejujurnya memang dah lama x baca blog abg..tiada alasan lain selain dari kebusian diri yang melampau..lebih2 lagi sejak buat business and dalam masa yang sama menguruskan zafran, hubby and hal rumah tangga kitaorang...memang banyak menguji kesabaran...huhuuhuhu

sebenarnya cuti raya hari tu entah macam mana terkeluar kat TV kisah abg abil...bila tengok muka dia...tambah pula dengar cite..."eh eh..mcm blogger abg abil ni..dah meninggal ke?" tu yang terus pagi ni bukak blog and baru tau tanggal 2 April ritu arwah kak Gee dah meninggal... إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعونَ

aku masa start baca blog abg abil tak silap last 2 years kot...tak ingat macam mana boleh jumpa blog dia...masa start baca tu je terus non-stop nak baca dari mula kisah sampai habis..pastu dah busy dengan hal nak kahwin terus lupa sampai sekarang...sekejap je masa berlalu...masa awal baca tu memang terdetik dalam hati..bertuahnya dapat suami macam abg abil...terfikir whether hubby mampu tak jaga aku if aku di tempat arwah kak Gee..eheheh

hubby aku walaupun dia tu jenis kasar...tak romantik...tapi dia penyayang...mudah simpati kat orang...jenis ringan tulang...suka tolong orang..suka dok sedekah orang...penyabar compare aku...eheh..hubby tu walaupun percakapan dia kasar...tapi hati dia lembut...walaupun kadang2 dia tak tunjuk caring dia...tapi dia ambil berat bende kecik2...kadang2 dia jadi reminder aku yang mudah lupa ni...hubby tu walaupun dia selalu macam ambil tak kisah je tapi dia take note ape yang aku cakap..ape yang aku highlight...tau2 je dia take action...eheh...hubby aku ni kalau tengok mata kasar memang mudah je kita nak kecik ati...tapi kalau tengok dengan mata hati...boleh nangis syahdu ingat pengorbanan dia kat kita...hubby aku ni jenis bersungguh2 kalau pape hal melibatkan aku...zafran...family...(^^,)

terfikir berapa lama boleh berbakti kat hubby...berapa lama boleh melayan makan minum tidur karenah dia...berapa lama boleh meluangkan masa bersama2...berapa lama boleh buat aktiviti sama2...berapa lama boleh berpuasa dan sambut aidilfitri sama2...kita tak tau sampai bile kesihatan kita mengizinkan kita untuk terus berbakti pada orang tersayang...lately ni selalu terfikir pasal kehidupan...rasa insaf dengan dosa2 lalu...rasa dah terlalu banyak membuang masa buat benda yang tak patut...semoga kita semua terus dirahmati & diberi NUR untuk terus perbaiki diri masing2...in syaa Allah.....
dua orang my permata hati



 

8 comments:

  1. Suami memang gitu, malu nak tunjuk sayangnya pada isteri secara zahir, tetapi klau isteri tau baiknya hati suami..maka itu la suaminya 1 dalam sejuta!!..

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kasih abg..bila baca blog abg automatik teringat kebaikan suami yg kadang kala x nampak / x perasan...in syaa Allah..dia suami sy yg 1 dlm sejuta itu =)

      Delete
  2. Mau Share nih. Saya dapat $7 dalam seminggu cuma klik klik iklan aja. hehe. Daftar disini. Singgah ke blog saya ya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for sharing...u might also interesting with my business, click here ---> http://www.eirza.blogspot.com/2013/07/cari-duit-dengan-mudah.html

      Delete
  3. begitulah suami...tak slalu ckp sayang bkn brmakna x syg...sayangnya dia lbih pd tindakan, kalau nk dihitung banyaknya sayang dia tu mlebihi kita...emm...sayu baca entry ni sbb duk tringat kt suami gakkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul lah sis...org laki2 ni xpndai ckp sgt...kdg2 dia nk smpaikn lain tp kita org pompuan paham lain... =)

      Delete
  4. Abil adalah lambang kasih sayang tulus seorang suami kpd seorang isterinya, walaupun di saat isteri berkeadaan kurang upaya.Besar pahalanya insan lelaki seperti Abil tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye btl tu....ssh nk jupe suami yg mcm tu zaman skung ni...mudah2an suami sy tergolong dlm suami itu :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...