Readers

Sunday, March 13, 2011

sinar suria (^^,)

(paste from old blog)
 “bila kita yakin dgn Allah S.W.T..insyaAllah akan dipermudahkan segala urusan…”
itu antara pesan n nasihat my sis ana to me..bila dilanda masalah..kata2 dia yg tu selalu terngiang2 kt tinge aku…n aku akui kebenarannya..alhamdulillah…hub aku dan mr.right kembali jernih dan bertambah kukuh…he’s there for me…hold my hand n never let me down…i do really love him…bila dia ade bersama aku..di sisi aku…aku lbh bersemangat n yakin utk berdepan dgn masalah aku…aku rs lbh tenang…rs dilindungi…rs mcm2 lagi la…syukur…dia msh di sini..msh berjuang utk bersama2 dgn aku…hidup aku kini rs seceria sang mentari…cerah..bersinar..terang…sume sbb DIA (^^,)


now i know n realize that he’ll do anything for me…rs terharu sgt dgn ape yg jd lately ni..bile difikir blk..terasa betapa kejam n ht batu betul aku ni…sanggup buat dia smpai mcm tu..entah ape yg merasuk aku kali ni smpai ht xde prasaan..huhuhuuh…aku tau dia terluka…i’m so sorry…mmg ape y jd kdg2 msg2 pun ade slh dan silapnya..aku xpenah slhkn dia 100% atas ape jua yg berlaku…i know i’m not perfect n ade byk kelemahan…n aku pun pttnye bole terima yg dia pun manusia biasa…xlari dr melakukan kesilapan…keras betul ht utk memaafkn dia kali ni..i’m sorry syg…(~,~)




this time..he protect me again…just like before…(^^,) mr.right ckp..klau aku xdpt keje pun…dia akan ttp jg aku…dia msh mmpu sara n jg aku…nape mesti campur adukkn soal kerja n soal kawen…huhuhuuh….aku xberniat nk memperkecilkan dia…aku tau dia punya rasa t/jwb yg tinggi…mmg dia bole sara aku…tp aku ttp risau…aku perlukan keje ni…huhuuhuh…dia byk tolong aku cari keje..kesian…xabis2 nyusahkan dia kan?? (~,~)….tp…berpegang pd kt2 ktorg skung…”berat same dipikul..ringan same dijinjing”…lgpun btl jg ape yg mr.right ckp..klau aku risau n serabut gile pun…bnde ttp camni gak..xde perubahan..kan lbh bek berusaha n berdoa aje…selebihnye serahkn pada yang maha kuasa…maybe aku perlu lebih bertenang…



weeeee~~~~yg pastinya…aku rs bersyukur sgt…lega…dan of couse gembira…smlm dia teman aku tgk cite hikayat merong mahawangsa…OST filem lagu anuar zain…ahahhaha…aku tau dia xske pape yg berkaitan dgn anuar zain..tp dia layan kan jgk aku…wakkakkaka….best3x… (^^,) aku janji akan lbh berusaha utk ms depan kami bersama..insyaAllah…..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...