Readers

Tuesday, September 11, 2007

||TeRbUkA~~||

(paste from old blog)



erm..ari ni pagi2 aku dikejutkn adik aku soh anta die pi sek.aku cam pelik gak..mane pegi bpk aku..upenye moto die tayar pancit..erm..dlm ht mcm liat gak la aku nak bgun..lagi2 ujan lebat pagi ni..rs nak smbung tdo jer..uhuhuhuh..tp terpksa gak bgn..cian kat adik aku..dlm ht mcm bengkek la gak coz mlm td aku tdo lewat..dgn terpisat2 mamai tu, ht aku terdetik..adoi..mlsnye..nape la time2 ni tayar die nak pancit plak..ms anta adik aku tu jgn ckp la…punye ler sejuk tahap cipan..dah la ujan lebat…aku redah kan jer sbb takut terlmbt anta die..ms dlm perjlnan tu, terdetik kt jiwa aku ni..erm..mcm ni upenye ape yg bpk aku alami stiap pagi..klau ujan..mcm ni sejuk upenye die rs slama ni..anta 4 org adik aku gilir2 ke sek.xdpt aku bygkan…da tua2 mcm tu, dia msih gagah bgun awal sediakn sarapan n anta adik2 ke sek sorang demi sorang..i’ve been thinking of him spjg jln smpai xsedar aku dah makan jalan org..nasib baik bunyi hon sedarkan aku..klau x..erm..xtau la pg ni aku dah ade kat mana..erm, mase tu aku rs nak nangis je..aku rs berslh je merungut2 pagi td..w/pun cume dlm ht, tp aku rs berdosa..xmemahami ape yg dialami..dan saat ni aku rs bersyukur sgt dikurniakan seorg ayah yg sgt penyayang dan bertanggungjwb..aku rs bangga ade ayah mcm die..dan aku rs bertuah jd anak die..

lepas anta adik, aku terus pulang kat rmh..xsmpat mati enjin, mak aku pesan soh cr bpk aku coz xtau ape jd ngan die..aku yg msih blur2 pg2 terus patah balik kuar cr bpk aku..meredah hujan skali lg..ms tu aku teringat plak…erm..mcm ni upenye keadaan ayah aku…penah satu ketika aku tepon umah minta amik aku blk keje(time tu moto aku rosak)..dan bpk aku smpai 1/2 jam lewat..aku sgt la bengang ms tu smpai blk umah aku xberckp pon ngan die..bygkan la..satu ucapan time kasih pon xterkeluar dr bibir aku…betapa kejam nye aku sbgai anak…saat tu, aku nangis lagi…aku risau mane bpk aku…time2 ujan mcm ni..dah la die xbape sihat..aku terus mncari…dan mncari dlm ujan…

akhirnye aku nmpak ade sorang lelaki ngan moto die kat tepi jln dkt ngan sek..aku terus pegi n mmg btul tu bpk aku..aku sgt bersyukur xde pape jd kat die..ms smpai tu die langsung xde marah2 aku sbb lmbt..die senyum lagi..aku tanye mcm mane skung ni..nak wut pe ni pa? die senyum, pahtu die kt nak wut camne..terpksa la tolak kedai moto..aku tanye kedai kt mane..die bgtau aku..erm..korang tau x jauhnye kedai tu dr tmpt kitaorg..die nak tolak moto tu smpai sana..aku terdiam je..xtau nak ckp ape..die kt dada papa ni skit sket..tp xpe 
la..trpksa la tolak perlahan2…ko blk la..nnti lmbt nak pegi keje.. :(

aku yg blur xtau nak ckp n buat ape..termanggu2 mcm org bodo jer..sedar2 die dah jln jauh tolak moto sorang2..erm..aku rs xberguna sgt..dlm keadaan mcm ni, aku xberdaya nak mmbantu die..nak tukar tayar utk die?? aku mane la reti…nak cr kedai moto pagi2 buta tu?? mane la ade kedai bukak pagi2…dgn rs hiba aku balik tingglkan bapak aku..dan smpai skung aku rs berslh sgt…aku rs mcm anak xberguna..saat die susah, satu bende pon aku xmmpu nak tolong..betapa bodonyer aku…. :( :(

saat ni…aku berazam…akan lebih menyukuri dgn ape jer yg diberi oleh family aku..aku xkan merungut lagi…aku tau ape yg diberi adalah yg terbaik yg mmpu diaorg bg kat aku..aku xmo iri ht lg..bg aku he’s de great father!!! ehehhe..aku doa sgt moga dpt seorg suami mcm bpk aku..kuang kuang…smpat plak jiwang…ok la..chow~~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...