Readers

Tuesday, February 16, 2016

cerita campur-campur

Salam...

lama gila tak update blog..kebusian melampau..plus ada beberapa hari tak berapa sihat...tapi masih mampu la nak urus rumah tangga & kerja cuma tahap kesihatan, sendiri2 je yang rasa...huhuhu..aku kerap sakit kepala & pinggang sekarang ni..agaknya banyak angkat barang berat...dulu angkat bakul basuh baju pun minta hubby tolong...lately ni pula hubby kerja OT banyak..seminggu adalah dalam 2 hari je kat rumah...so memang letih handle everything sendiri...baju setiap 2 hari wajib basuh, lipat..if not..memang nangis la berlonggok banyak..budak 2 orang tu punya baju je dah tak tahan...hubby sekali balik bawak baju banyak sebab OT punya baju sekali..so nak tak nak...memang takleh tangguh2 bab baju...aku tang basuh & sidai ok lagi..tang lipat tu..aduhaiiiii...lengguh pinggang dok berejam...si zafran memang banyak pakai baju sehari berhelai2...sebab dia jenis pembersih sikit...kotor sket..basah sket...minta salin baju...now dia kalau kat rumah memang tak pakaikan pampers...so kadang2 bila terlampau leka main, memang ade stain sikit (air kencing setitik dua dia terlepas...huhu)...so salin je kerja dia...huhuhu...tu tak masuk kalau dia lepas kencing main air dalam bilik air..confirm baju2 sekali basah...

zhariff okayla bab baju ni..dia memang dari baby jarang sangat muntah...tapi rajin berak tembus...hahahah...now dah ok..satu hari lebih kurang macam dewasa pakai je..2 helai..or kadang 3 helai..zafran?? berhelai2..kadang sampai 4-5 helai...pengsan mak!! zafran pun time baby memang kerap muntah...sampai skung dia memang jenis perut sensitif..tak boleh makan sebarang..tak boleh terlebih makan..terlebih minum susu...tak boleh kurang tidur...sampai skung kadang2 if tak jaga semua tu dia akan muntah...huhuhuhu..masih ingat lagi time preggy zhariff dia selalu muntah...letih betul time tu..kadang kol 2-3 pagi dok mengelap muntah...salin cadar...salin baju dia..pastu nanti muntah lagi...letih weiiiiii...dengan perut dah besar...sebab tu sampai la ni tak sedia nak tambah anak lagi...hihihihi.....

bab kerja pun stress gila..my company walaupun bukan  oil & gas based company..tapi related dengan this industry..semua orang tau oil & gas company memang teruk skung sebab kejatuhan harga minyak yang melampau..so memang stress..hari2 banyak benda nak buat..banyak benda nak fokus..jap2 meeting itu ini..pas meeting sure berlambak assignment diaorang bagi...alhamdulillah...ritu ade meeting dengan MD...dia cakap nak bagi bonus gak this year walaupun keadaan macam ni..but the bad news...takde increment for this year...walau ape pun..syukur sangat...ada juga rezeki...better than nothing right (^^,)

aishh cakap pasal bonus ni, bila nak dapat....hohohohoho!!!

story lain.....

last 2 weeks kan cuti panjang sempena CNY..cuti 4 hari..tapi aku dok terperap ajelah kat rumah sebab hubby kerja...abis semua aku sental, cuci bersih2, mop abis2...susun atur balik barang dapur untuk mudahkan masak...dan paling best..kemas bilik ketiga tu..yang macam tongkang pecah tu..gila sepah!! segala cebisan makanan dijumpai..serpihan biskut, coklat, sampah sarap..anak lipas pun ade sekor...tu yg jumpa la..tak jumpa tak tau...HAHAHAH....konon2 nak cat la..projek untuk 4 hari...kan memang nak fokus hal rumah this year...tup2 tangga kat umah parents, my papa pinjam..then sebab nak sangat mengecat, pikir nak cat pintu dulu la..gi la bukak tin cat..gigih la sampai pakai skru driver, hammer, segala bagai alat...tak mampu bukak..ketat woiiiiiiiiiii...camne hubby senang je bukak...huh tangan lelaki.. iskkkk (T_T)


ni la keadaan bilik mainan dia..hari2 dok main baling2 sepah2 dalam ni
tak larat dah nak kemas..kesudahannye ni la rupanya
(T_T)
mula aku asingkan antara soft toys, buku2, anak2 patung & mainan keras2 macam lori, kereta tu semua
tang ni memang nangis wei...bersepai semua mainan..kerja si zafran la ni
dia suka cerai beraikan mainan..buka roda..buka tangan kaki patung...huhuhuhu
tengok segala kekotoran tu..euwwww...
aku ni sebenarnye alergi habuk..sebab tu memang jarang pegang penyapu
aku prefer guna vacuum...kurang sket alahan aku sebab habuk tak berterbangan
memang terus selsema aku 2 ari lepas kemas bilik ni
ni la rupa selepas...tak tau la berapa lama boleh bertahan kemas camni...HAHAHAH
buat masa ni masih ok la..lepas main aku make sure diaorang pungut balik barang2 & letak kat mana dia amik
cuma susah sket tang zhariff la..dia ni pun rajin memunggah
bising si zafran..aku cakap kat dia
"Haaa camtu la mama penat, abang buang2 mainan tapi mama kene kemas"
zafran - "adik ni mama...penat zafran"
eheheheh
kesudahannya abis la 4 hari tu dengan masak..makan..lepak..layan movie..masak lagi..makan lagi...lepak lagi...hahahah...paling tak pun petang2 bawak anak2 gi taman..beriadah sikit...tu jela...tapi puas..dapat rehat 4 hari pun dah rasa syukur..dapat recharge balik semua tenaga yang ada...hubby sampai bising sebab aku asyik dok cakap bosan dok umah tak buat ape..semua kerja dah siap..hubby bising suruh rehat, dulu dok cakap tak cukup rehat katenye..dah ade cuti sibuk nak cari kerja nak buat...HAHAHHA...maybe sebab aku memang jenis tak reti dok diam..jenis cepat bosan kot...camne la kalau dah tak kerja sok...huhuhuuh

aku suka bila zafran dah datang selera makan..masak ape semua dia makan..seronok..aku pun naik syiok masak macam2...tapi sedihnya, badan pun dah naik dekat 2kg..guess what..berat aku now dah 51.7kg...gileeeeee betul la...mana taknya..lepas masak..makan same2..kalau ade lebih...mak abiskan dengan alasan tak mau membazir...huhuhuhu.... (T_T)

ok tu je nak cite....bye~~

2 comments:

  1. sama la dengan sue cuti CNY tu kemas stor nak dijadikan bilik anak dara nanti. lps tu terus selsema. bab menghabiskan mknn anak tu pun sama juga, tu la badan mak ni berat dah naik, sedih woo..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...