Readers

Friday, January 8, 2016

perbezaan ambil Aurawhite dan Ephyra

Salam...

aku sebenarnye pengguna tegar Aurawhite..tak ingat la start bila makan..tapi dah berbelas botol la aku consume..tak silap since lepas lahirkan zafran...memang berkesan dan serasi sangat dengan aku...tapi aku stop jap masa preggy si zhariff..sebab flavour Aurawhite tu ada rasa2 masam sikit...since aku amalkan homeopathy sepanjang preggy, aku stop Aurawhite...homeopathy memang alah dengan rasa masam2 & yang berkafein...nanti kesan dia boleh hilang...

lepas bersalin & abis pantang...aku sambung balik...tapi jadi masalah pula...masalah apa? masalah kekangan masa...bila anak dah dua..kecil2 lagi pula tu...memang terasa leceh..nak bancuh2..nak kene minum 1 hari 2x pula tu...selalu aku ter"miss" waktu untuk minum...actually memang skung produk Aurawhite boleh kemam2 je...boleh je nak consume 1 hari sekali..tapi untuk aku..kesannye lebih bila dibancuh & diamalkan sehari 2x...

nak tengok beza sebelum & selepas amalkan Aurawhite?? nah!! tatap pepuas..ahahhaha




end 2011 - this picture was taken after married. sebelum kahwin pun memang macam tu la rupa aku...dark circle, kulit kering (kedut halus jelas kelihatan di bahagian ekor mata & tepi bibir), permukaan kulit kasar dan kulit kusam, liang roma/pori kulit jelas kelihatan..alhamdulillah bab jerawat ni memang aku takde masalah dari zaman remaja..sesekali tumbuh jerawat tu normal..tapi tak long lasting..after dia matang, dia kering & gugur sendiri...takde parut..so syukur gila tang ni...

time ni tak consume pape product dalaman..product luaran aku cuma guna day cream, sun block, bedak compact, lipgloss..

2012 - time ni dah preggy...muka nampak bersih..dan ramai juga tegur muka berseri..faktor hormon orang mengandung agaknye..kulit nampak bersih & lembap, juga kurang kering...tapi dark circle masih ada..lagi pula time preggy zafran memang susah nak tidur...still tak consume pape product dalaman, & maintained the same product luaran.

2013 (atas) - time ni selepas bersalinkan zafran..muka memang "out" gila la...dark circle bertambah teruk...permukaan kulit bertambah kasar & kusam...pori kulit kembali membuka...muka memang nampak letih..faktor tak cukup tidur & rehat...masih tak biasa dah ada anak kecil...huhuhuhu..time ni la start stress tengok muka sendiri...lagi tambah masalah keguguran rambut...terus rasa down & rendah diri...apalagi, search la product ape yang sesuai untuk penambahbaikan...

2013 (bawah) - dalam tahun yang sama..selepas 4 botol pengambilan Aurawhite (kalau tak silap)...time ni still maintained product luaran yang sama...so memang pasti kesan adalah dari produk Aurawhite...masa seminggu pengambilan dah rasa perubahan ketara...kulit rasa lembut & lembap...bila pegang kulit, rasa makin anjal...garis2 halus..kedut kat keliling mata & bibir hilang...dark circle semakin kurang...kalau dulu tepi2 kuku memang mengelupas (faktor jenis kulit kering)...kene selalu & rajin sapu losyen...time anak dara boleh lah..dah jadi mak orang ni memang selalu kekurangan masa untuk diri sendiri..sejak ambil Aurawhite, keliling kuku dah tak mengelupas, kuku pun warna pink2 gitu...rambut kurang gugur...kulit bukan setakat bertambah cerah..malah jadi glowing gitu...bukan muka je..satu badan okay...memang best sangat!!! cuma pori kulit muka jelah tak nampak perubahan sangat...still jenis pori buka luas...huhuhu...

2014 - time ni preggy zhariff...so stop minum Aurawhite..alhamdulillah..kulit maintained..taklah jadi macam kulit sebelum consume Aurawhite tu...tak pasti la faktor hormon mengandung ke ape...sebab dua2 anak ni, time mengandung orang puji muka berseri..dua2 anak lelaki...eheh...

2015 - ni dah lepas lahirkan zhariff..muka still maintained okay...masa ni tukar product luaran..try pakai olay total effect tu...maklumlah dah masuk 3 series kan..sebelum ni pakai garnier day cream...memang okay dan serasi..cuma asal tukar product tu tak plan pun..kebetulan olay buat special price..murah gila..saje beli sebab garnier pun dah abis time tu...bila dah pakai rasa best gila pula..serasi yang amat..paling best sebab pori kulit makin tertutup & mengecil..memang puas ati gila..lagi satu, sebotol tu tahan lama gila kot...sampai rini, aku baru pakai botol kedua..haaa..lama kan..hihihihi...

okay..itu kisah aku..pengalaman guna Aurawhite...tapi satu masalah pula timbul..bila dah 2 anak ni, makin suntuk waktu untuk diri sendiri...Aurawhite aku consume 1 ari 2x...malam sebelum tidur & pagi sebelum sarapan...lecehnya bukan setakat 2x kene makan..kene bancuh pula...memang la setakat shake2 gitu..tapi sejak dok rumah sendiri memang selalu tak sempat especially waktu pagi...nak buat susu anak lagi..angkat barang2 lagi...huhuhu..so time tu la terfikir nak tukar product..kebetulan sane sini rakan blogger tulis macam2 pasal ephyra...after searching more than 2 months...decided nak try...banyak product tapi menarik nak pilih ephyra selain sebab ingredients dia, sebab mudah..makan 1x sehari je...tapi still kene bancuh...huhuuh...

seminggu penggunaan, jerawat kecut terus..kebetulan time nak consume tu jerawat dok tumbuh...hihihi...then, kulit rasa lembut & anjal...cumanya masuk minggu kedua..kulit di tepi bibir mula mengelupas...mula2 ingat sebab kurang minum air...(walau hakikatnye hari2 aku memang jenis minum banyak air)...then, after banyakkan minum pun still same..makin teruk pula tu mengelupas..tumit kaki pun makin teruk..makin pecah2...aku still teruskan..sampai 2 kotak..lepas tu tak tahan dah..bibir pun makin gelap sebab mengelupas je..asyik kene pakai lip balm..terus stop makan...seminggu stop..terus kurang mengelupas...so aku memang yakin ephyra la penyebabnye...maybe terlalu panas untuk diri aku..jerawat pun mula tumbuh banyak...maybe tak sesuai...huhuhuhu

but one good thing masa consume ephyra tu, aku rasa bertenaga..kurang letih..ni serius tau..memang rasa sangat bezanya dari segi kecergasan diri..sebab tu aku consume sampai 2 kotak..tapi tak tahan tang mengelupas tu yang buat aku stop...huhuuhuuh

gambar try cari..tapi takde pula yang close up..ingat entry aku yang NI ...kan handphone baru aku ni jenis tak clear picture dia..nak show korang pun tak clear...huhuhuh...

then aku pun stop..start december'15 ritu aku try set kawaii collagen...sebab tak perlu bancuh..kemam2 je dah settle..makan pun sekali sehari je..masa 4 hari penggunaan je, jerawat2 besar terus kecut...setakat ni okay lagi la...baru nak masuk 2 botol...jerawat halus pun masih ade..lom surut lagi...nanti review lagi tengok camne ek...ehehe...

ni based on experience aku sendiri..takde niat pun nak kondem ephyra ke ape ke ek..lagipun nasihat aku..produk2 ni sebenarnye semua bagus..cuma antara serasi ngan korang ke tak je..kadang tak serasi...tak cuba tak tau...so kene cuba baru leh tau ade kesan baik ke tak pada korang ok!!

1 comment:

  1. nampak serasi aurawhite dgn erza.
    biasalah bila anak dah ramai semua benda kalo boleh nak yg express dan mudah jer kan...faham sangat :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (19) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (90) mylove (117) myself (188) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (31) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...