Readers

Thursday, February 14, 2013

kalaulah.....

ritu aku ade terbaca satu post ni dari one of my favourite blogger...dia dok maki kat orang yang dengki and wut fitnah kat dia...it's automatically remind me of that "gurlgie"...aku pun tak tau nape susah sangat nak melupakan apa yang dia dah buat kat aku...all this while lau ade orang sakitkan ati aku...aku senang je lupa and let go...sbb aku ni jenis malas nak pikir or simpan bende remeh2 dalam otak aku...aku lebih suka penuhkan otak aku ni dgn bende2 yg berfaedah dan berbaloi utk disimpan...tapi..................tak tau nape kali ni aku tak leh nak let go.....

erm dlm blog favourite blogger aku ni...dia explain everything perihal orang yang fitnah dia...dan siap bagi picture as a prove...memang kaw2 la bahasa dia...aku dok terpikir....kalaulah dulu aku dok buat camtu kat gurlgie yang aniaya aku tu...mesti sentap dia kan??? dan maybe dia tak kan berani ganggu aku lagi...tapi..........i'm really not that type...nape aku tak buat camtu??? sebab......aku pikir...aku x perlu jadi macam dia...melayankan perangai orang yang tak matang...bagi aku kadang2 diam itu lebih bererti...dan seperti tak disangka...tak perlu aku explain anything...dan tak perlu aku buat anything utk backup diri...utk bersihkan nama aku...Allah S.W.T. maha mengasihani hamba-Nya yang teraniaya...ntah mcm mane orang lain tau aku tak salah...lebih percayakan aku tanpa perlu aku explain...dan utk itu...aku amat2 la bersyukur...

kalaulah....kalaulah masa boleh diputarkan semula...aku tak mungkin ingin hulurkan persahabatan dgn parasit mcm ni...kesan amat mendalam dlm diri aku...dimalukan...dihina...dimaki...difitnah berulang kali....aku tak akan pernah lupa...NEVER...it's hurts me...tak ada orang akan faham ape yg aku rse that time...maaf memang bole...dh lama aku maafkan...but FORGET??? it's impossible...

paling tak bole lupa bila dia busukkan nama aku dkt bf dia smpai aku kne maki...menyamar kat fb fitnah hubby...fitnah aku...upload pic aku dgn wut profile lain...ape motif semua tu aku pun xtau...mase aku honeymoon dok hantar msg menyalak2 kat hubby aku...maki hubby aku..padahal time tu adalah selepas dia minta maaf dgn aku...tp belakang aku..hntar msg kt hubby aku maki2 hubby...maki2 aku...what's the point??? dia buat kat aku maybe aku leh telan...tp buat kat hubby skali...that's make me tak bole lupa until today...

aku stuju ngan blogger tu...if betul nak minta maaf...kne minta maaf dgn ikhlas...jernihkan balik salah paham yg dia sndiri timbulkan...explain balik pada org yg slh phm kt aku...dan minta maaf dpn org yg terlibat...dpn bf dia yg dia dh fitnah aku...dpn hubby aku...supaya semua clear ape yg dah berlaku dulu tu dia punya keje....

aku paham sgt ape blogger tu rase...sbb aku alami perkara yg same...and people yang tak faham...nak dok bagi ceramah soh lupakan...soh jgn berdendam...it's really fake!!! kt human being kot...ade perasaan...if berkali2 ko kene bnde teruk...laki ko kne....anak ko kne...ko bole lupa??? that blogger tak bole...its same goes with me...i'll never forget...NEVER....................

both my permata hati....
LOVE with ETERNITY...
mama sayang kamu zaf...
hney cinta hubby...

2 comments:

  1. Salam..bila saya baca entri ni saya menangis..apa yg awak lalui sama yg saya lalui...sanggup dia nk runtuhkn rmhtg yg saya bina..dlm waktu tu plak saya mengandung...betul memang susah nk lupakan apa yg dia buat...ya allah...air mata ni xbenti smp bila pun sy xth..saya doakn awsk juga tabah

    ReplyDelete
  2. Wslm...xsangka kan...rmai juga org yg cmni...mmg time kene tu sedih xterkata....sbb dpn kite punye la baik...caring cam bespren...rupa2 nya ade niat jahat di seblknya....tp wawa...insyaAllah...org cmni xsenang idup dia awk...sbb aniaya org..nsb bek xde efek bb awk.... :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (1) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (90) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (4) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (190) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (1) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...