Readers

Wednesday, September 14, 2011

entry PANAS


Ya Allah Ya Tuhanku...lindungilah aku dan pasanganku...keluargaku...kwn2 ku..semoga kami semua dilindungi oleh-Mu dr anasir2 jahat yg penuh hasad dengki..amin...


dh lame si girlgie tu xgangu idup aku..lps kes mengejut yg dia minta maap tu..ade la lagi sekali dia kol...dan pastu ade anta msg time Ramadhan ritu...tp semua aku xbls..bukan niat ati ni nak sombong...cume lebih berhati2 slpas terkena berkali2 permainan kotor dia dulu....tujuan aku xblas...sbb aku xnk dia slh gunakan msg aku..kt ikhlas ble berkwn..berbual...tp dia slalu putar belitkan sgala2nya...sbb tu aku dh nekad xakan reply msg dia walau ape skalipun..even wish utk Ramadhan pun aku xakan balas...aku klau dh nekad tau2 jela prangai degil aku ni...huhuuhuhuh...


so lps2 tu dia dh xde kaco pape lagi until today...ptg td ade no xkenal kol..ble aku jwb suara pom...aku ckp slh no sbb dia nk ckp ngan CT...pastu aku mls layan sbb dia tanye lebih2 aku sape la..kat mane la...aku just jwb elok2..sory awk slh no..then aku letak phone...xlame tu bdk pom tu anta msg ckp sori n mcm2 lagi...tp cara taip msg sebiji cam si girlgie...aku dh pelik je..sbb xpenah ade org msg aku cam si girlgie msg...so aku nekad nk try main "game" dia kali ni...aku pun reply kt pom tu...aku ckp pesan kt kwn dia yg suro dia men2kan aku...ckp jgn teruskan prangai org bodo xde otak...xabis2 ganggu idup org lain....n mcm2 lagi la aku tulis n tuju dgn andaian dia kwn girlgie...for me...klau betul slh no..xpela...bkn aku kenal..sape soh dh slh no pastu nk lebih2 plak kan...tp klau betul tu dia...msti dia PANAS ati punye....then dia reply lagi...tp aku diam je xbls dh..just 1 msg je aku anta....


ttbe td time ngah mkn ngan mr.right...si girlgie kol...aku jwb sbb mule2 xtau tu dia...ble dgr suara dia aku pandang mr.right pastu aku loud speaker....mmg tepat pd ms nye la dia cr pasal...kebetulan mr.right dtg mkn ngan family aku rini....dia ckp..dia xnak cr gado ngan aku..dia kan dh minta maap..aku bengang aku ckp la..."sape plak yg cr gado?? aku ade cr2 n gangu ko lagi ke??"...pastu dia terdiam...amekkk ko!!! dah sah kantoi ptg td tu ko punye keje...mesti ar ko terasa aku nk cr gado sbb anta msg camtu...tp mmg tu tujuan aku...klau betul tu bkn ko punye kje...msti ko xterasa pape ngan aku...sbb ko wut keje BODO camtu ler ko perangkap diri sndiri...pastu aku terus letak tepon...xkuasa layan lagi...ape MOTIF ko nk wut sume tu????


dia keep calling...pastu gune no opis dia plak...sume aku xpick up..mr.right tgk je hp aku vibrate2....then xckup dgn tu dia call no umah aku..cam biasa prangai yg dia slalu buat tu la..so mak aku pick up sbb aku tgh mkn ngan mr.right...then pas letak tepon, mak aku ckp suara pom yg same yg slalu gangu umah aku xkire waktu tu....sah pom tu...dia tanye aku tgh wutpe..mak aku ckp ngah mkn..nk ckp ngan dia ke...dia ckp xpe..pastu letak tepon....haaaa ape lagi bukti yg nak lagi???? dah jelas lagi bersuluh hati dia xabis2 BUSUK nk ganggu idup aku n mr.right...td ms mr.right otw blk umah dia..dia call aku ckp girlgie tu panggil bf dia nk jupe...mr.right isau ntah ape cite lagi yg dia nk wut kt bf dia utk buruk2kan aku lagi...aku cakap...I DUN CARE.....aku xwut slh...aku xganggu idup dia langsung...aku xpenah bls ape pun yg dia wut kt aku...aku cume menjauhkn diri dan cube memaapkan....berdoa moga dilindungi slalu....dan smoga tuhan tunjukkan kebenaran...tu je....tp tu pun dia nk wut HAL lagi??? pedulik ape..aku xde wut slh....


wut she give...she'll gt it back...in returns....idup umpama roda....INGAT tu!!!! Allah S.W.T sentiasa bersama2 dgn insan yg xbersalah....insyaAllah.....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...