Readers

Sunday, August 14, 2011

tempah baju

baru je balik dari settlekan hal baju nikah, baju sanding & baju bertandang...pagi td msg mr.right...mule2 ingtkan dia xjd pegi rini...sbb dia senyap aje...kot ye bz pun xkan 1 sms pun xbole anta kan?? =,=
kain untuk bju nikah aku (^^,)
mule2 mmg dh terasa ati la..then, aku msg tanye jd ukur baju ke x...nsb bek jd..so dlm kol 12 td dia dtg...mule2 cari kain kat astana moda, melaka...beli kain utk majlis bertandang umah dia...semeter RM22...kitaorg beli 9 meter...4 meter utk aku...5 meter utk mr.right...then, terus g bridal..abg tu belum cari lagi kain utk majlis sanding aku...utk bridal ni actually aku amik pakej yg murah je...tp aku add in pelamin baru dan baju baru...so arge jd tinggi sket la..w/pun tinggi ttp lebih murah dari pakej2 wedding sedia ada yg len..yg len sume RM2k ke atas...xke terbeliak biji mata ni nak bayar...tu xmasuk kalau tambah mekap ke ape...nsb bek bridal ni xberkira sgt ttg mekap, dan lain2 aksesori...yg len2 aku nak tu sume dia bg free...(which is some of bridal kene add RM)..cume pelamin dan baju baru tu...aku kene tambah duit la..tp xla mahal cam tempat len..yg plg aku suke ttg bridal ni...servis dan PR sgt bek...so aku hepi nak bekerjasama dgn dia..pendek kate xleceh la...eheheh


sampai sane je...abg tu tunjuk new design...pas discuss2 and belek beberapa keping picture koleksi dari dia dan aku punye koleksi sendiri..kitaorg decide nak tetap dgn pilihan yg dulu (ms aku byr deposit pas sehari balik dr wedding fair ritu)...then, mr.right pun tempah baju nikah dgn abg bridal ni...dia ckp bole tahan la arge...so dia tempah kat situ je...baju aku plak...worth it la..sepasang dia amik upah RM150 je...so alhamdulillah...sume dpt murah...dan aku hrp hasilnya pun elok..insyaAllah elok...(^^,)


balik dr settlekan hal baju kat bridal..mr.right tanye nak g mane..aku pun ajak g survey kasut sanding aku...sbb 1 mslh aku...kasut kat bridal tu xde saiz aku..so, aku kene cr kasut sndiri...arghhh...tensen cr kasut wedding ni...ssh...dah la mahal...huhuhuhuhu.... =,=


tp part yg plg xbest rini...bile aku tanye mr.right nak g mane lagi...dia ckp dia nk blik..byk keje nk uruskan...mule la aku ni kck ati...tp td aku try kawal prasaan aku..aku diam je..then dia anta blik...ntah la..aku pun xtau nape..lately ni rs cam dia abaikan aku je...maybe la dia sgt bz...tp bz camne pun...xkan xleh spent 1 ari utk aku..bkn ari2 pun jupe..bkn stiap mggu pun jupe...2 mnggu skali pun ssh..kdg2 sebulan sekali dua je...xkan tu pun bz lagi? kdg2 dh plan awal dgn dia klau nk kuar..xkan dia xleh plan schedule dia..so that hari yg kuar berdua tu worth utk aku sorang je??? =,=


anyway....tu sket luahan prasaan je...sob3x..sedih sbb dulu dia rajin spent time utk aku...sejak dkt nk tunang...dia dh mule bz je memanjang....ni dkt2 nk kawen ni lagi la jarang jupe...sedihnye.... =,=

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...