Readers

Monday, February 28, 2011

stupid advisor

(paste from old blog)



eee dah lame sgt xmrh camni…mmg meletop aku rini tau dgn sorang mamat ni..name je sales advisor tp xde otak…ade ke patut aku anta svc kete dari kol 9pg smpai kol 3.30ptg br nk siap??? klau byk kete fine…mmg byk pun..tp mslhnye org slpas aku pun bole siap dulu..padahal svc based on numbering…spe xskt ati…pkul 1 lbh aku tanye kete kt mamat sales tu, aku xsiap g ke?? sbb aku tgk kete aku dh kuar dr tmpt svc kete…dia ckp jap dia check..then dh la lame dia g check..dkt 15 minit br bgtau aku..kete aku ngah cuci…ok la..aku bole trime..aku tnggu…tnggu punye tnggu smpai 1 jam xsiap2…dlm ati aku pekehal la xsiap2 dh sejam..cuci mende camni?? kalah aku cuci by hand…so aku pun g tanye mamat tu lg skali..dia ckp jap dia tanyekan…so dia menghilangkn diri hmpir 1/2 jam..just imagine..wut the h**l la punye lame just nk tau kete aku ktne..bkn bsr mane pusat svc tu…pastu msuk blk opis wut muke bodo cam xde pape plak..aku dtg g skali tanye…kete sy camne?? dh siap ke blum?? dia ckp ngah cuci..aku dh hangin dh dgr jwpan dia yg cam acuh xacuh tu..aku ckp g dgn suara y menahan sbr ni…aku ckp dh sejam lbh xkan cuci xsiap2 kot? svc kete pun dlm 1 jam je td..xkan cuci lg lame dr svc?? pastu dia ckp jap dia g tgk…tu je la alasan dia..pastu ilang ntah kemana…wut the h**l punye org la…


aku yg dh berasap gle ni mmg dh mundar mandir je dpn opis tu..skali tu ade la lg sorang sales advisor msuk..dia terpandang aku…mamat yg srg ni aku cam..sbb biasa aku svc dgn dia..tp pg td ms aku dtg..dia tgh busy ade 3 client waiting for him..so aku g la kt mamat advisor yg bangang tu…then, mamat yg biasa dgn aku ni tanye la..kak, kete akak xsiap lg ek? no kete bape? aku pun bgtau no kete aku..dia ckp
jap kak..sy g tgk kete akak..jap ye..


aku pun cool sket dgr cr dia layan customer camtu kan…then xsmpai 5 minit dia dtg ckp kt aku kete aku kt tmpt washing kete..aku ckp…actually my car dh cuci ke blum?? dia ckp ngah tnggu giliran utk cuci kak…ade 2 biji lagi…xke cam bangang!!! aku trus angin la..aku ckp td mamat td ckp kete ngah cuci..after more than an hour ur saying that my car is waiting for it??? aku pun start ar membebel2 n mmg tinggi suara la…mamat tu just say sorry je..dia ckp klau akak nk, sy amik kete tu skung..aku pun lg angin la..aku ckp suppose dr td tnye camni..bkn dah 4-5 kali i tanye byk2 kali br nk tnye camni..klau tgh cuci ckp tgh cuci…klau blum nk cuci..ckp blum nk cuci..sy pun xhingin tnggu smpai 2 jam semata2 utk cuci..bek sy cuci sndiri je klau camtu…ingt sy xde keje lain ke nk dok sini smpai 6 jam??? dgn lapa lagi kebulur dh kol 3?? xpk ke?? pastu dia berkali2 say sori n pegi amik kete aku…then ms nk byr tu lg mau xnk pulang uit aku utk cuci…dia ckp nnti lenkali dtg bole cuci free..mmg sj nk aku nek angin la..aku ckp i xhingin dtg sini lg tau klau camni u all punye svc..main2 kan cust…why not terus terang je..cust bole pegi wut keje len dlu…bkn duduk menunggu cam org bodo kt sini..i want my money…xhingin cuci2 free klau smpai 2 jam nk tnggu..pastu dia ckp ok2..bole kak..bole..then aku byr n terus blah..mamat bangang yg mule2 tu langsung xnmpak batang idung..mmg b*b* dia tu…!!! spjg jln aku mengamuk mmbebel dlm kete…seyes xleh tahan sbr lagi..6 jam beb!! suku ari aku duduk mcm org bodo kt situ..dipermain2 kan jap lagi..jap lagi…spe xskt ati…lantak la spe yg kene mrh…actually mmg bkn slh bdk y kene mrh tu..tp dh dia je y ade..plak tu bole xnk pulangkn duit aku…mmg sj cr pasal la..cam la xnmpak aku dh berasap…aduhai~~

moral of the story ~ aku xkan pegi kt mamat bangang tu lagi…stpid punye advisor!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kategori

3D magic art (2) 850cc (1) ABC bandung (1) air asia (5) aiskrim kek (3) aiskrim kek oreo (1) anmum (1) anniversary (11) annual dinner (6) aurawhite (1) azam (7) baby bullet (2) baby car seat (3) baby expo (2) baby milestone (3) bachelor party (1) baju menyusu (2) bandung (5) bayou lagoon (1) bayou lagoon water park (3) BBQ (1) bersalin (1) birthday (18) blog review (2) bonus (2) boots (1) bowling (1) buku merah (1) cameron highlands (1) casual wear (8) cat (4) celebration (43) charity (1) childen room (1) christmas (2) CPUV (6) dekorasi dinding (4) demam (1) derma (1) DIY (7) EBM (6) ekzema (1) emo (91) engagement (4) ephyra (1) erza masak (1) erza touch (2) exam (6) excident (2) family (38) feedmilk (5) free seat (1) freezer (1) friends (40) gambir (1) geraham bongsu (1) gigi (1) giveaway (107) goodies (1) gubahan (5) gunting rambut (1) hadiah (34) handphone (3) hari raya (20) helmet ARC (1) henna (2) home expo (1) homeopathy (3) honeymoon (1) hospital (1) hotchiks (6) housewarming party (3) indonesia (6) interview (2) jakarta (3) jalan cari makan (27) jalan-jalan (50) jeans shoes (1) jualan murah (19) jumpsuit (1) kad kawen (1) kancil auto (2) kancil melaka (2) kancil murah (2) kawah putih (1) kedah (1) kek lapis sarawak (3) kembar (1) kenduri (4) kenny rogers (1) kereta (3) krabi (1) KSWP (1) kuching (4) kuih raya (9) kwsp (2) laksa sarawak (3) lirik lagu (12) little caliphs (1) loan (1) love story (2) magic art museum (2) Mahkota Medical Centre (MMC) (1) main masak-masak (1) makanan sunda (1) makaroni sup (1) makeup by erza (2) medan (1) mee ayam (1) mee kolok sarawak (3) mekah (1) mekap (2) menu birthday party (2) menu sahur (2) milk booster (3) minyak herba asmak (1) miscarriage (3) model phone (2) mother's day (3) motor (1) my buddy (14) my career (40) mybaby (91) mylove (117) myself (191) nasam (1) nasi ayam (1) new style (2) new year (7) nikah (3) nuffnang (6) nursing wear (2) oceanarium (1) open house raya (1) Oriental Melaka Straits Medical Centre (1) paid review (4) Pantai Hospital (1) penang (1) peti ais (1) photoshoot (3) pierre cardin (1) pilihan (5) poem (14) policar poli (1) port dickson (1) potrait (3) PRCC (1) pre-school (1) pre-wedding (2) pregnancy (32) preparation wedding (2) private hospital melaka (1) produk kurus (4) promosi (16) PRU (1) psoriasis (1) PTPTN (4) puasa (16) puree (3) puree apple (1) puree pear (1) Putra Specialist Hospital (PSH) (1) ragut (1) ramadhan (6) rambut (1) rayban (1) resepi (6) review (104) river cruise (1) rokok (1) sabah (2) saham akhirat (21) sakit (3) samun (1) sarawak (5) saya jual (4) sekolah (8) senarai barang baby (1) seoul garden (1) simply fish (2) skuter (1) slimming suit (1) smart readers (1) smartphone (2) solid food (5) sony xperia z5 dual (1) soya (1) SPA (5) SPM (1) sponsorship (1) stabber (8) stalker (8) strawberi farm (1) sunquick (1) suprise (4) susu (8) sweethome (17) syria (1) taska (2) tema dinner (2) terengganu (9) thailand (1) the shore (1) the shore oceanarium (1) tips (11) tokoh (1) tunas pasti (1) umrah (1) vacation (12) valentino (1) valentinoboots (1) valentinorudy (1) vape (1) walker (2) wall deco (3) water theme park (2) wedding (30) weekend (70) zafran (84) zhariff (35)

I'm your ERASER

pencil: you know, i'm really sorry

eraser: for what? you didn't do anything wrong to me...

pencil: i'm sorry cause you get hurt because of me..whenever i made mistake, you're always there to erase it. but as you made my mistake vanish, you lose a part of yourself..you get smaller and smaller every time :(

eraser: that's true...but i don't really mind. you see, i was made to do this..i was made to help you whenever you do something wrong. eventhough, one of these days, i know i'll be gone and you have to replace me with a new one, i'm actually happy with my job..so please stop worrying...i HATE seeing you SAD because of me..

I do really LOVE you bie...

I do really LOVE you bie...